klo 13:17 | 6.3.2013

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Peruna-sienipiirakka
Ainekset
Taikina
2
dl
sämpyläjauhoja
2,5
dl
vehnäjauhoja
125
g
kylmää voita
1
dl
juustorastetta
1
kpl
kananmun
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
l
suppilovahveroita
1
l
tatteja
1
kpl
sipulia
1
rkl
voita
suolaa
mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
prk
ranskankermaa
2
kpl
kananmunaa
300
g
kiinteitä perunoita
Pinnalle
juustoraastetta
kuivattua timjamia
tai
Työvaiheet
- Nypi taikina-aineet pehmeäksi taikinaksi. Litistä taikina ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle voita ja sipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja muna. Yhdistä seos lähes jäähtyneeseen sieniseokseen. Viipaloi kuoritut perunat juustohöylällä.
- Painele taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi piirakkapohjaksi. Nosta paperi uunipellille. Levitä täytettä piirakkapohjalle siten, että reunoista jää kolme senttiä tyhjäksi. Asettele reilusti ohuita perunaviipaleita sienitäytteen päälle. Ripottele pinnalle vähän suolaa, juustoraastetta sekä timjamia.
- Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja painele sormilla poimuille. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.