klo 15:09 | 7.3.2013

Hasselbackan parmesaaniperunat sopivat esimerkiksi paistin tai pihvin kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo
Hasselbackan parmesaaniperunat
Ainekset
20
kpl
pientä, kiinteää perunaa
suolaa
1
dl
voisulaa
1
dl
korppujauhoja
1
dl
parmesaaniraastetta
Työvaiheet
- Kuori perunat. Leikkaa perunoihin syviä viiltoja noin puolen sentin välein leveyssuunnassa siten, että viillot yltävät lähes pohjaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti ja katkaise perunaa.
- Nosta perunat voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Valele perunat voisulalla. Ripottele pinnalle suolaa makusi mukaan sekä reilusti korppujauho-parmesaaniseosta.
- Paista perunoita 175 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Valele perunoille paistamisen puolivälissä voisulaa ja lisää korppujauho-parmesaaniseosta. Tarjoa esimerkiksi pihvien ja salaatin lisukkeena.