Klassikkomakupari uudessa muodossa, espanjalaisena pintxona: tökkää uunipunajuuri tikkuun ja pudota päälle nokare vuohenjuusto-kreemiä ja hasselpähkinää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Remolachas
Ainekset
4
pientä punajuurta
1/4
tl
suolaa
Vuohenjuustokreemi
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
100
g
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Etikkasiirappi
1
dl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
50
g
hasselpähkinöitä
4
hienonnettua ruohosipulinvartta
Työvaiheet
- Kuori ja kääri punajuuret yksitellen folioon. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
- Tee siirappi. Mittaa etikka ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä siirapiksi, noin 10 minuuttia.
- Laita hasselpähkinät punajuurten kanssa uuniin 8 minuutiksi. Kuori jäähtyneet pähkinät ja rouhi hieman.
- Tee kreemi. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kääri punajuuret foliosta ja anna jäähtyä. Puolita ja mausta suolalla.
- Nappaa puolikas punajuuri cocktailtikkuun ja aseta lautaselle. Lisää vuohenjuustokreemiä, tilkka siirappia, pähkinärouhetta ja ruohosipulia päälle.