
Joulukinkku saa ihan uuden ulottuvuuden, kun karamellikastikkeessa maistuvat thaimausteet.
Kun on useampi päivä syöty kinkkua sinapin kanssa, leivän päällä sekä muiden jouluruokien kyljessä, vaihtelu kelpaa. Tällä aasialaisittain maustetulla nyhtökinkulla makumaailma muuttuu täysin.
Kinkku riivitään haarukan avulla uunivuokaan ja sen päälle kaadetaan herkullisen mausteinen, sopivasti suolaista, makeaa ja hapanta yhdistelevä kastike. Kastikkeessa maistuvat thairuuasta tutut kalakastike, lime ja sitruunaruoho. Kastikkeessa on myös sokeria, joka takaa sen, että uunissa paistettaessa kinkku karamellisoituu ihanan tahmeaksi ja rapeaksi.
Nyhtökinkku maistuu parhaiten riisin ja raikkaan lisukesalaatin kanssa. Voit tehdä lisukkeeksi raikasta omena-kurkkusalaattia, jonka ohjeen löydät täältä.
Karamellipossu joulukinkun jämistä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee thaikastike. Purista limetinmehu ja hienonna sitruunaruoho. Mittaa aineet sokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes kastike on paksuuntunut siirappimaiseksi. Siivilöi kastike.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pane riisi kiehumaan.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Revi joulukinkku haarukkaa apuna käyttäen ohuiksi säikeiksi uunivuokaan. Vaihtoehtoisesti voit leikata kinkun 1 cm:n kuutioiksi. Lisää thaikastike ja sekoita. Paista nyhtökinkkua uunissa 10–15 minuuttia, kunnes se saa ruskean värin ja hieman rapean pinnan. Hienonna chili ja keitä riisi. Tarjoa ruoka kuumana chilin, basmatiriisin ja omena-kurkkusalaatin kanssa.