klo 10:10 | 14.1.2016

Sitruunapasta on pikainen, simppeli ja raikas. Vihreyttä se saa rucolasta ja basilikasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Sitruuna-rucolapasta
Ainekset
400
g
tagliatelle-pastaa
Kastike
3
sitruunan mehu
1
(luomu)sitruunan kuori
6
rkl
oliiviöljyä
125
g
parmesaania
1
ruukku
basilikaa
1
ps
rucolaa (60 g)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
- Purista sillä aikaa sitruunoista mehu ja raasta huuhdotun sitruunan kuori.
- Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, -kuori ja parmesaani. Vispaa joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana.
- Kaada keitetty pasta siivilään, mutta säästä desilitra keitinvettä. Sekoita kattilassa pasta ja sitruunakastike. Lämmitä lieden jälkilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
- Hienonna basilika. Lisää pastan joukkoon basilikasilppu ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.