Venäläinen borssi ja pohjoisafrikkalaisella harissalla maustettu jogurtti ovat yllättävän maukas yhdistelmä.
Borssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Käytä halutessasi kumihanskoja, niin kädet pysyvät puhtaina.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja kuumenna seosta muutama minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, etikka, mausteseos, hunaja ja suola. Hauduta keittoa 40 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Siivilöi ja huuhtele kikherneet ja lisää keittoon. Hauduta 10 minuuttia.
- Sekoita luonnon jogurtin joukkoon harissatahna ja tarjoa keiton kanssa. Silppua lehtipersiljaa keiton pinnalle ennen tarjoilua.
Za'atar -mausteseos
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ainekset keskenään.