Täyttävä maapähkinävoikeitto on nopea ja vaivaton vegemuunnelma länsiafrikkalaisesta lohturuokaklassikosta, johon alun perin kuuluu myös broileri ja bataatti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Maapähkinäkeitto
Ainekset
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä raasteena
1
pss
(200 g) lehtikaalia
1 1/2
l
kasvislientä
2
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
dl
paseerattua tomaattia
1
tl
suolaa
1
dl
suolapähkinöitä
2
dl
korianteria hienonnettuna
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Poista lehtikaalista ranka ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi.
- Yhdistä kasvisliemi, sipuli, valkosipuli ja inkivääri kattilassa. Hauduta 10 minuuttia.
- Sekoita maapähkinävoi ja paseerattu tomaatti kulhossa. Lisää 5 dl kuumaa kasvislientä ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kattilaan lopun kasvisliemen joukkoon. Lisää lehtikaalit. Hauduta 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta keitto suolalla. Hienonna suolapähkinöitä ja korianteria päälle.