Soppa365-ohjelman kokki Antti Lukkari palauttaa retroruoka veriletut ruokapöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen
Veriletut ja valkokastike
Ainekset
Veriletut
5
dl
naudan verta
5
dl
maitoa
3
dl
ruisjauhoja
1
iso keltasipuli
rypsiöljyä paistamiseen
2
kananmunaa
noin 2
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria tai maustepippuria rouhittuna
1
tl
tuoretta meiramia hienonnettuna
Valkokastike
2
rkl
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
ripaus mustapippuria
noin 2
tl
suolaa
Sokeroidut puolukat
100
g
puolukoita
50
g
sokeria
(tuoretta timjamin lehteä hienonnettuna)
Lisäksi
keitettyjä perunoita
Työvaiheet
- Yhdistä veri, maito ja ruisjauhot. Sekoita mutta vältä vatkaamista. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
- Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja laita pannu kuumenemaan. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää lettutaikinaan.
- Riko kananmunat verilettutaikinaan ja vatkaa taikina sileäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Voit käyttää myös maustepippuria, joka sopii myös hyvin verilettuihin. Silppua meiramia joukkoon.
- Valmista valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja kuullota miedolla lämmöllä sekoittaen koko ajan vispilällä, kunnes jauhot turpoavat hieman. Varo, etteivät jauhot ruskistu tai pala pohjaan.
- Lisää maito jauhoihin aluksi hyvin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tee puolukkasurvos sekoittamalla puolukat ja sokeri. Lisää halutessasi hienonnettua timjamia, sekoita ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään.
- Paista taikinasta suuria lettuja rypsiöljyssä keskilämmöllä.
- Tarjoa veriletut valkoskastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.