Soppakokki Antti Lukkari valmistaa haukiwallenbergejä ja puikulamuusia.
Katso pähkinävoivinaigreten videoresepti täältä.
Haukiwallenberg ja puikulamuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä jauhamiseen monitoimikoneen teräosaa. Ennen kalan käsittelyä laita monitoimikoneen kulho jääkaappiin jäähtymään noin 15 minuutiksi.
- Pilko haukifileet pieniksi kuutioiksi. Punnitse haukikuutiot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Mausta mustapippurilla.
- Laita monitoimikone käyntiin ja kaada kerma ohuena nauhana massan sekaan. Huomioi, ettet kaada liian nopeasti suuria määriä, jolloin massa voi leikata. Toisaalta jos kaadat liian hitaasti, massa kuumenee ja kypsyy.
- Kun massa on valmis, laita se pursotinpussiin tai kulhoon.
- Levitä pankojauho (tai korppujauho) pellille ja leivitä massasta noin 120-150 g painoisia pihvejä.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljyä. Paista pihveihin kaunis väri molemmin puolin; paistoaika pannulla on vain 10-15 sekuntia per puoli, koska pankojauho palaa herkästi. Laita sen jälkeen pihvit 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutin ajaksi. Voit myös halutessasi friteerata pihvit rasvakeittimessä.
Huom! Jauhamisessa kannattaa käyttää monitoimikoneen teräosaa, eikä esimerkiksi tehosekoitinta, sillä tehosekoittimessa ainekset eivät välttämättä jauhaudu kunnolla.
Puikulamuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja kypsennä ne höyryssä tai keittämällä, noin 15 minuuttia.
- Valuta ja paseeraa perunat perunamyllyn läpi.
- Sulata voi ja sekoita sulaa voita pyreeseen, kunnes perunan tärkkelys ei enää ime ja rasva alkaa erottua.
- Lisää maito ja sekoita sileäksi.
- Lisää suola koko ajan sekoittaen.
- Laita pyree pursotinpussiin tai annostele kattilasta suoraan lautaselle.
Pikkelöityjä kurkkuja ja raakaa kukkakaalia
Ainekset
Työvaiheet
-
-
Mittaa etikka, sokeri ja vesi pieneen kasariin ja kuumenna kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Anna jäähtyä.
-
Kuori ja leikkaa kurkku haluamaasi muotoon.
-
Leikkaa mandoliinilla tai veitsellä kukkakaalista ohuita viipaleita ja yhdistä kurkkujen kera.
-
Kaada pikkeliliemi kasvisten päälle, lisää muutama tillinlehti ja anna marinoitua noin 10 min.
-