
Teemu Selänteen päivänä Supertähdet-ohjelmassa tarjotaan mozzarellan tyyppisestä burrata-juustosta ja punajuuresta valmistettua salaattia.
Punajuuri-burratasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 190-asteiseksi.
- Pyörittele punajuuret öljyssä isossa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita punajuuret uunivuokaan ja peitä tiukasti foliolla. Paista noin 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- Poista folio ja anna jäähtyä noin 10 minuutin ajan. Kuori punajuuret käyttäen talouspaperia apuna.
- Laita keskikokoiseen kulhoon 60 ml vinegrettia (ks. ohje alla) ja pyörittele punajuuret siinä.
- Asettele burrata tarjoilulautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita burrata punajuurien päälle, koristele vinegrettella ja pilkotuilla hasselpähkinöillä.
Vinkki: Punajuuret kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Vinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita etikka, sitruunamehu ja salottisipulit pienessä kulhossa. Sekoita joukkoon sinappi.
- Lisää öljy joukkoon hitaasti koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Vinegretti kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua.