Pizzariumin omistaja ja Pizze-kirjan toinen kirjoittaja Luca Platania valmisti hauskan levypizzan soppakokki Riikan vieraana Soppa365-tv-ohjelmassa.
Luca Platanian levypizza
Ainekset
Työvaiheet
Edellisenä päivänä:
- Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää suolaa ja vesi ja alusta taikina kulhossa. Kun se alkaa irrota kulhosta, lisää oliiviöljyä, kääntele vielä hetken ja kumoa työlaudalle. Jatka siinä taikinan vaivaamista 10 minuutin ajan, kunnes se on kimmoisa.
- Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Pizzanpaistopäivänä:
- Ota taikina jauhotetulle työlaudalle ja painele se kevyesti tasaiseksi. Käännä taikinan kulmat keskelle päin ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi, kimmoisaksi ja tasaiseksi taikinaksi.
- Laita taikina kannelliseen rasiaan ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.
- Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin sen saa, 250-300°C.
- Nosta taikina jauhoitetulle työlaudalle. Käsittele pizzataikinaa varoen, jotta se pysyy ilmavana. Levitä taikina sormenpäillä kevyesti painellen uunipellin kokoiseksi.
- Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja asettele pizzataikina pellille.
- Suikaloi mozzarellaviipaleet ja levitä pizzapohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pizzan päälle. Pirskota tomaateille hieman oliiviöljyä.
- Laita pizza uunin alaosaan, paista 7 minuuttia. Nosta pizza uunin keskiosaan ja paahda vielä noin 5 minuuttia tai kunnes pizzan pinta saa kauniin värin - voit myös käyttää grillivastuksia paahtovärin saamiseksi.
- Pilko parmesaanipala ja laita kutteriin basilikanlehtien kanssa, jauha muruksi.
- Pursota tai lusikoi ricotta kuuman pizzan päälle ja ripottele päälle reilusti basilika-parmesaanimurua.