
Soppakokki Antti Lukkari valmistaa silakkapihvejä ja tarjoaa niiden kanssa pikkelikurkkuja ja perunamuusia.
Silakkapihvit kermajuustolla, pikkelikurkuilla ja perunamuusilla
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele ensin pikkelöidyt kurkut. Yhdistä vesi, etikka ja sokeri kasarissa ja kiehauta, nosta sivuun jäähtymään. Kuori kurkku, poista vetinen keskiosa ja leikkaa haluamaasi muotoon. Kaada pikkeliliemi kurkun päälle n. 10 minuuttia ennen ruoan tarjoilua, niin se marinoituu sopivasti, mutta säilyttää myös vihreän värinsä.
- Tee leivitysseos. Mittaa jauhot isolle lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä silakkafileet jauhoseoksessa ja asettele leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Hienonna tilli ja levitä silakkapihvien päälle. Raasta juusto ja levitä fileille. Käännä silakkafileet ‘tuplapihveiksi’ kääntämällä päällekkäin kaksi saman kokoista filettä.
- Sulata muutama nokare voita pannulla ja lisää puolet silakkapihveistä voihin paistumaan. Ruskista molemmin puolin ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele fileille leivinpaperin päälle tippunutta tilli-juustoraasterouhetta. Putsaa pannu, laita siihen tuoreet rasvat sulamaan ja paista loput silakkapihveistä.
- Tarjoa puikulamuusin ja pikkelikurkkujen kera. Puikulamuusin ohje löytyy tästä linkistä.