Kukko tykkää viinin lisäksi myös oluesta. Jos kukonpoikaa ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös broilerista.
Kukkoa oluessa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi pekoni. Taputtele koipi-reisipalat talouspaperilla kuiviksi, mausta ne suolalla ja pippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.
- Ruskista koivet kahdessa erässä pannussa öljy-voiseoksessa, noin 5 minuuttia. Nosta lihat pataan.
- Paista sipuleita ja pekonia muutama minuutti. Lisää olut. Anna kiehahtaa, niin saat pannusta kaikki maut talteen. Kaada sipulit liemineen pataan lihojen päälle.
- Lisää kuuma kanaliemi, laakerinlehti ja timjaminoksat. Kiehauta seos ja vähennä lämpö miedohkolle. Anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä veitsi lihan paksuimpaan kohtaan. Kun sieltä tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää.
- Tarjoa kukonpojat perunamuusin ja vaikkapa esikeitettyjen ja paistettujen porkkanoiden, papujen ja kevätsipulien kanssa.