
Ihana mansikka-unelmakakku on melkein lapsellisen helppo valmistaa.
Mansikka-unelmakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokeri-vaahtoon. Rouhi suklaa ja jätä sitä vähän koristeeksi. Lisää loppu rouhe vaahtoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle isoksi levyksi. Paista kakkulevyä noin 10 minuuttia uunin keskitasossa.
- Levitä uusi leivinpaperi työpöydälle. Ripottele paperin päälle sokeria. Kumoa kypsä kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille ja vedä kakkulevyssä kiinni oleva leivinpaperi pois.
- Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja sokeri. Valuta ananasmurska. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat viipaleiksi.
- Kokoa kakku. Leikkaa levyn reunat tasaisiksi. Leikkaa levy kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Lusikoi yhden palan päälle ananasmurska ja kolmannes vaniljakermasta. Nosta päälle toinen levy. Levitä päälle vaniljakermaa ja mansikoita. Nosta kansipala päällimmäiseksi. Paina kakun pinta kevyesti tasaiseksi.
- Levitä kakun päälle loppu vaniljakerma. Koristele mansikkaviipaleilla ja suklaarouheella.