klo 16:11 | 2.5.2016

Soppakokki Ali tekee hauesta frittereitä, joiden seurana maistuvat ohrataboulleh ja inkivääri-jogurttikastike.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Haukifritterit, tabbouleh ja inkivääri-jogurttikastike
Ainekset
Inkivääri-jogurttikastike
1
tl
inkivääriä
1
valkosipulin kynsi
1
puntti
ruohosipulia
3
dl
turkkilaista jogurttia
suolaa
Ohratabbouleh
3
dl
Ohrahelmiä
8
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
tomaatti
½
kurkku
1
punasipuli
suolaa
pippuria
Haukifritterit
700
g
ruodotonta haukea
3
kananmunaa
3
dl
suolattomia ja sokerittomia maissihiutaleita (cornflakes) tai pankojauhoja
rypsiöljyä friteeraukseen
suolaa
Työvaiheet
- Tee ensin inkivääri-jogurttikastike. Raasta inkivääri, valkosipuli ja ruohosipuli pieneksi ja sekoita jogurtin kanssa. Mausta suolalla. Tarkista maku.
- Valmista ohratabbouleh. Keitä ohrat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja jäähdytä. Leikkaa kaikki yrtit pieneksi silpuksi ja lisää ohran joukkoon. Pilko tomaatti, kurkku ja punasipuli pieneksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa hauesta kahden sormen paksuisia paloja.
- Pyöräytä palat kananmunassa ja nostele sen jälkeen ne murennettujen cornflakesien sekaan.
- Friteeraa kalat 160-asteisessa öljyssä kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja rapeita. Noin minuutti riittää hyvän pinnan saamiseen.
- Nostele kalat reikäkauhalla vuokaan ja lisää pinnalle suolaa.
- Tarjoa tabbouleh’n ja jogurttikastikkeen kera.