Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sirpa Welch KUVA Jorma Reinilä

Marcus Grönholmin päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään naudan ribsejä.

Vinkki: Suomesta naudan kylkipaloja ei saa valmiina. Kysy lihatiskiltä!

Supertähdet-ohjelma esitetään Nelosella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marcuksen naudan ribsit

Ainekset

6
naudan kylkipalaa
suolaa
pippuria
extra virgin -oliiviöljyä
1
iso sipuli
2
varsiselleriä
2
valkosipulin kynttä
8
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
punaviiniä
4
dl
lihalientä
1
nippu
tuoretta timjamia
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

 

 

  1. Mausta jokainen kylkipala kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele iso uuninkestävä pannu tai kattila oliiviöljyllä ja kuumenna. Lisää kylkipalat pannulle ja ruskista kummaltakin puolelta noin 2-3 min. Varo laittamasta liikaa lihaa pannulle, vaan paista vähän kerrallaan.
  2. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kun kylkipalat ovat ruskistuneet, ota ne sivuun.
  3. Pilko sipuli, varsiselleri ja porkkanat noin sentin paloiksi. Murskaa valkosipuli.
  4. Valuta rasva pois pannulta ja lisää tuore öljy sekä kasvikset. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista noin 5-7 min, kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Pyyhi pannu ja lisää tomaattipyree. Ruskista tomaattipyreetä 4-5 min ajan.
  5. Lisää viini ja sekoita pannun pohjaa myöten. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
  6. Laita kylkipalat uudelleen pannulle ja lisää lihaliemi. Lisää timjami ja laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja siirrä pannu hautumaan uuniin 3 tunnin ajaksi. Tarkista välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Käännä kykipalat, kun paistoaika on puolessa välissä. Ota kansi pois, kun paistoaikaa on jäljellä 20 min. Liha on valmis, kun se on mureaa, mutta ei kuitenkaan hajoa paloiksi.
  7. Tarjoa perunamuusin tai paistettujen juuresten kera.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.