
Rutkasti valkosipulia, sopivasti appelsiinia ja kolme vuorokautta purkissa – appelsiinimarinoidut punajuuret ovat kerrassaan mainio alkupala.
Appelsiinimarinoidut punajuuret
Ainekset
Työvaiheet
- Pese tai harjaa punajuuret vahingoittamatta kuorta. Jätä myös pitkä juuri paikoilleen. Keitä punajuuret kypsiksi, 30–45 minuuttia. Kokeile punajuurten kypsyyttä terävällä veitsellä. Kun veisti uppoaa helposti juurekseen, se on kypsä.
- Kuori punajuuret mahdollisimman lämpiminä, sillä kuori irtoaa niistä helpommin kuin jäähtyneestä. Puolita ja lado punajuuret puhtaaseen lasipurkkiin.
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Mittaa viinietikka, vesi, sokeri, suola, valkosipuli ja appelsiininkuori kattilaan. Kiehauta lientä 3–4 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut.
- Kaada liemi punajuuriviipaleiden päälle ja sulje purkki tiiviisti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään. Punajuuret valmistuvat 3 vuorokaudessa ja säilyvät herkullisina 1-2 viikkoa.