ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Klassinen voileipäkakku on juhlien pelastus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kylmäsavuhärkäkakku

Ainekset

12
paahtoleipäviipaletta
Kostutus
1
dl
lihalientä
Täyte 1
1
dl
ranskankermaa
1 ½
rkl
dijoninsinappia
1
maustekurkku
1
pieni
punainen paprika
½
dl
silputtua ruohosipulia
½
tl
mustapippuria myllystä
Täyte 2
100
g
kylmäsavuhärkää
1
prk (125 g)
piparjuurituorejuustoa
2
rkl
ranskankermaa
½
ruukkua
basilikaa
Kuorrute
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Koristeeksi
ruohosipulia
5
viipaletta
kylmäsavuhärkää
muutama
basilikanlehti

Työvaiheet

  1. Valmista täyte 1. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi. Kuutioi joukkoon maustekurkku ja paprika. Silppua joukkoon ruohosipuli. Mausta tahna rouhitulla mustapippurilla.
  2. Valmista täyte 2. Ota noin viisi viipaletta kylmäsavuhärkää koristelua varten syrjään . Leikkaa loppu kylmäsavuhärkä ohuiksi suikaleiksi. Notkista piparjuurituorejuusto ranskankermalla. Lisää joukkoon kylmäsavuhärkä. 
  3. Leikkaa paahtoleivistä pois reunat. Leikkaa leivinpaperista neljä palaa, jotka reunustavat suorakaiteenmuotoista voileipäkakkua ja suojaavat tarjoiluvatia. Laita paperipalat tarjoiluvadille nosta kolme paahtoleipäpalaa peräkkäin vadille.
  4. Levitä päälle puolet täytteestä 1. Levitä täytteen päälle kolme paahtoleipäpalaa. Kostuta leipäpalat kevyesti pullasudin avulla. Asettele leipäkerroksen päälle kerros tuoreita basilikanlehtiä. Lusikoi päälle täyte 2. Nosta tämän päälle kolme leipäpalaa. Kostuta leipien pinta ja levitä loput täytteestä 1. Nosta pinnalle vielä kolme leipäpalaa. Paina kakkua kevyesti ja kääri kakku leivinpaperiin ja muovipussiin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrute lastan avalla tasaiseksi kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku ruohosipulinvarsilla, kylmäsavuharkäviipaleilla ja muutamalla basilikanlehdellä. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.