Pohjoisafrikkalaiset pannuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja timjami. Sekoita jauhot vähin erin joukkoon. Vaivaa taikina kiinteäksi.
- Jaa taikina 6 palaan jauhotetulla työpöydällä ja pyöritä ne palloiksi. Öljyä pallot ja anna kohota 30 minuuttia.
- Kauli jokainen pallo suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 x 40 cm). Sivele öljyä pintaan.
- Taittele taikinalevyt. Taita ensin suorakaiteen toinen pitkä reuna levyn keskelle ja käännä toinen reuna sen päälle, jolloin levystä tulee kolminkertainen. Venytä levyä öljytyin sormin kapeammasta päästä ja kääri rullaksi. Paina lopuksi taikinareunan päät rullan sisään. Taikina taitellaan, jotta leivästä tulee mehevämpi. Öljyä rullat ja anna niiden kohota pystyasennossa 30 minuuttia.
- Taputtele taikinarullat mataliksi, noin puolen sentin paksuisiksi, paistinpannulle sopiviksi leiviksi niin, että spiraalikuvio jää leivän pintaan.
- Paista leivät yksitellen kuumassa paistinpannussa oliiviöljyssä, pari minuuttia molemmilta puolilta.
- Tarjoa leivät lämpiminä keiton, tahinitahnan ja oliivien kanssa.