
Unohda taikinan vaivaus ja säilytä jauhelihan "syyt" ehjinä, niin saat täydellisen burgerpihvin.
Elämäsi paras perusburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin burgerisämpylät (katso ohje täältä) ja hampurilaiskastike valmiiksi ohjeen mukaan. Valmistele muut täytteet: suikaloi amerikansalaatti ja huhtele se nopeasti kulhossa, jossa on jäävettä.
- Kuori ja viipaloi sipuli, ja ryöppää viipaleet nopeasti kiehuvassa vedessä, 10 sekuntia riittää. Viipaloi tomaatit. Viipaloi kurkut vinottain.
- Ripottele suola tasaisesti jauhelihan pinnalle. Muotoile jauheliha varovasti paksuksi lyhyeksi pötköksi niin, että lihamyllyn tekemät "syyt" asettuvat pitkittäin ja säilyvät ehjinä. Pötkön halkaisijan tulisi olla sama kuin sämpylöiden halkaisijan. Leikkaa pötkö terävällä veitsellä neljäksi pihviksi.
- Laita uuni ja grillivastus kuumenemaan täydelle teholle.
- Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi ja lisää öljy. Paista pihvit parissa erässä, jotta pannu pysyy kuumana. Kun paistat pihvit, käännä niitä 15 sekunnin välein. Pihvit kypsyvät 3-5 minuutissa paksuudesta riippuen. Valmis pihvi on hyvin ruskistunut mutta sisältä vielä punertava. Nosta pihvit uunivuokaan vetäytymään vähintään 5 minuutiksi ja mausta ne mustapippurilla.
- Lisää voi pannuun ja ruskista se. Valele voi pihvien pinnalle. Älä pese pannua, sillä sämpylöihin otetaan maku talteen pannusta.
- Laita pihvit vuoassa uuniin (vain hetkeksi), jotta ne kypsyvät kuumina. Halkaise sämpylät ja pyyhkäise leikkuupinta paistinpannussa.Laita sämpylät leikkuupinta ylöspäin pellille ja pelti uuniin 1 minuutiksi. Lisää juustoviipaleet leiville ja laita ne uuniin vielä 1 minuutiksi.
- Kokoa hampurilaiset.
Nerokas hampurilaiskastike
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä kastikkeeseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita, niin se sekoittuvat paremmin.
- Riko kananmuna korkeaan astiaan. Lisää ketsuppi, sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Sekoita öljyt keskenään. Kaada öljyseos ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen kananmunaseokseen.
- Mausta tabascolla. Tarkista maku.