Vain elämää -sarjan kaudella 2016 Lauri Tähkän illallisella syödään tattirisottoa. Tätä risottoa Lauri myös tarjoaa treffeillä, kun haluaa tehdä naiseen vaikutuksen. "Lempotoisen" tattirisoton ohje on alun perin Laurin omasta keittokirjasta.
LEMPOTOISEN TATTIRISOTTO
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta kana- tai kasvisliemi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
- Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi joukkoon ja kuullota vielä hetki. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sen jälkeen kana- tai kasvislientä desi kerrallaan, samalla sekoittaen. Odota ennen uuden desin lisäämistä, että edellinen erä on imeytynyt. Aikaa menee noin 15-20 minuuttia.
- Liota ja huuhtele tatit. Raasta parmesaani, pilko mozzarella ja hienonna basilika. Kuullota tatit paistinpannulla. Lisää joukkoon mozzarella, parmesaaniraaste ja basilika.
- Kun riisi on kypsää, lisää tattijuustosekoitus riisin joukkoon.
- Sekoita ja tarjoa parmesaanilastuilla, mustapippurilla, basilikalla koristeltuna.