Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 214 keittokirjaan.
OHJE Hans Välimäki

Hans Välimäki vierailee Soppa365-ohjelmassa soppakokki Alin parina ja valmistaa tacojen täytteeksi chili con carnea, guacamolea ja tomaattisalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hans Välimäen chili con carne

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
tomaattia
1
rkl
öljyä
600
g
naudan sisäpaistia
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
tomaattimurskaa
1
savustettu chipotle-chilipippuri (säilyke)
1
tl
kuivattua meiramia
1
tl
juustokuminaa
1
tl
savustettua paprikajauhetta
2
dl
vettä
1-2
rkl
ruokosokeria
1
tlk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
suolaa, pippuria
rypsiöljyä paistamiseen
lisäksi
1
pkt
maissitortilloja
guacamolea (ks. ohje alhaalla)
tomaattisalsaa (ks. ohje alhaalla)
2
prk
ranskankermaa tai 1 prk kermaviiliä
2
kpl
jalapeñochiliä
2
tuoretta chiliä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
kevätsipulin vartta
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Hienonna punainen chili ja kuutioi tomaatit.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kypsennä sipuleita hetki. Kun sipulit alkavat saada väriä, lisää chili ja tomaatit. Vähennä lämpöä ja anna porista.
  3. Leikkaa sisäpaisti pieniksi, noin 1x1 cm kuutioiksi. Paista paistikuutiot pannulla rypsiöljytilkassa kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree ja -murska pannuun lihojen kanssa.
  4. Hienonna säilötty chipotle, lisää se sekä kuivat mausteet pannuun. Kaada vesi lihojen päälle jotta maut irtoavat pannusta. Kiehauta ja lisää neste sekä kaikki paistetut lihat kasvisten sekaan.
  5. Sekoita chili con carnea, tarkista maku ja mausta se sokerilla, suolalla ja pippurilla. Käännä pavut chilin sekaan ja hauduta pari tuntia tai kunnes liha on mureaa ja kastike paksua.
  6. Valmista guacamole ja salsa sillä välin kun chili con carne hautuu. Valmistele myös chili con carnen kera tarjottavat lisukkeet kumoamalla ranskankerma kulhoon, hienontamalla chilit, korianterin ja kevätsipulit kunkin omiin kippoihinsa ja murentamalla fetan omaan kippoonsa. Lämmitä tortillat vasta, kun kaikki ovat asettuneet pöytään.
  7. Tarjoa chili con carne niin, että kukin ruokailija kokoaa omat tortillansa pöydän lisukkeista.

Guacamole

Ainekset

3
kypsää avokadoa
1/2
ruukkua
ruohosipulia
1
sitruunan mehu
1
limetin raastettu kuori
1/2
raastettu valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Muussaa 2/3 avokadoista haarukalla karkeaksi ja kuutioi loput. Hienonna ruohosipuli ja lisää se sekä muut ainekset. Sekoita, tarkista maku ja tarjoa chili con carnen kanssa.

(4 dl, 10 min)

Tomaattisalsa

Ainekset

600
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
kevätsipulia
1
valkosipulin kynsi
1
punainen chili
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
n. 2
tl
limettimehua
raastettua limettikuorta
2
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Hienonna korianteri, kevätsipuli, valkosipuli ja chili. Sekoita tomaattien kanssa.
  2. Mausta salsa suolalla, sokerilla, limetin mehulla ja -kuorella sekä valkoviinietikalla, tarkista maku. 

(4 dl, 10 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.