Anna Puun lounaalla Vain elämää -ohjelmassa syödään nachoja tomaattisalsan ja guacamolen kanssa. Lisäksi pöydässä on friteerattua lehtikaalia.
Nachoja, tomaattisalsaa ja guacamolea
Ainekset
Työvaiheet
- Tee tomaattisalsa. Kalttaa tomaatit: tee tomaatteihin pienet viillot terävällä veitsellä. Kasta ne kiehuvaan veteen (n. 5 sekuntia) ja jäähdytä jäävedessä. Kuori ja leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista sisus. Leikkaa tomaattien liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita ja anna maustua noin tunti.
- Tee guacamole. Kuori ja leikkaa avokadot pieniksi paloiksi. Pilko tomaatit ja hienonna sipulit sekä jalopeno ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset. Voit halutessasi lisätä pari ruokalusikallista ranskankermaa.
- Tarjoa nachoja ranskankerman, salaatin, salsan, guacamolen ja friteeratun lehtikaalin (ks. ohje alla) kanssa.
Friteerattu lehtikaali
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä öljy kattilassa 170-asteiseksi.
- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista niistä kova ruoti.
- Friteeraa lehtiä öljyssä noin 30 sekuntia, jotta lehtikaalista tulee rapea, mutta se pysyy vihreänä.
- Mausta suolalla.