klo 13:39 | 31.10.2016

Kasvisversio makaronilaatikosta syntyy soijarouheesta.
Vinkki! Vegaanisen version saat, jos jätät juuston pois ja korvaat munamaidon 7–8 desillä kaura- tai soijamaitoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Vegen makaronilaatikko
Ainekset
1
pss
(400 g) makaronia
1 1/2
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 + 2
rkl
öljyä
2
sipulia
2
dl
soijarouhetta
2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
soijaa
1
rkl
tomaattipyrettä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Munamaito
1
l
maitoa
3
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
ripaus muskottia
Kuorrutus
1
dl
emmentaljuustoraastetta
1/2
dl
korppujauhetta
Työvaiheet
- Keitä makaronit kypsiksi liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Siivilöi makaronit ja kumoa ne reilun kokoiseen uunivuokaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista sipulikuutioita 2–3 minuuttia. Lisää pannulle loput öljyt ja soijarouhe ja paistaminuutin ajan. Lisää joukkoon paprikajauhe, soija, tomaattipyre ja vesi kahdessa erässä.
- Kypsennä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen. Maista, ja jos soijarouhe ei ole ihan kokonaan pehmentynyt, lisää joukkoon vielä tilkka vettä.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kypsä soijarouhe makaronien joukkoon.
- Yhdistä kulhossa maito ja kananmunat. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada munamaito makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.
- Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Levitä seos makaronilaatikon päälle. Kypsennä uunin alatasolla noin tunnin ajan.