
Kasvisversio makaronilaatikosta syntyy soijarouheesta.
Vinkki! Vegaanisen version saat, jos jätät juuston pois ja korvaat munamaidon 7–8 desillä kaura- tai soijamaitoa.
Vegen makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit kypsiksi liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Siivilöi makaronit ja kumoa ne reilun kokoiseen uunivuokaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista sipulikuutioita 2–3 minuuttia. Lisää pannulle loput öljyt ja soijarouhe ja paistaminuutin ajan. Lisää joukkoon paprikajauhe, soija, tomaattipyre ja vesi kahdessa erässä.
- Kypsennä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen. Maista, ja jos soijarouhe ei ole ihan kokonaan pehmentynyt, lisää joukkoon vielä tilkka vettä.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kypsä soijarouhe makaronien joukkoon.
- Yhdistä kulhossa maito ja kananmunat. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada munamaito makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.
- Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Levitä seos makaronilaatikon päälle. Kypsennä uunin alatasolla noin tunnin ajan.