
Kun porsaankylki täytetään yrteillä ja mausteilla ja kääritään kypsymään oman nahkansa sisään, syntyy mehevä possurulla.
Porchetta-possurulla
Ainekset
Työvaiheet
- Aseta porsaankylki leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa pituussuunnassa nahka irti lihasta siten, että jätät sen toisesta päästä kiinni lihaan. Levitä kylki ja nahka suorakaiteen muotoiseksi palaksi.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ne mausteiden kanssa kulhossa. Lisää oliiviöljy. Sekoita täyte karkeaksi tahnaksi. Levitä seos nahan sisäpuolelle sekä lihaosan molemmille puolille. Rullaa liha kääretortun tapaan niin, että nahka kietoutuu rullan ympärille. Sido rulla kiinni kalastajalangalla tai paistinarulla. Nosta rulla peittämättömänä jääkaappiin 8–12 tunniksi, jotta nahka kuivuu kunnolla. Ota liharulla jääkaapista huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paista rullaa uunissa puoli tuntia. Vähennä sitten lämpö 150 asteeseen. Laita uuniin vesiastia tuomaan kosteutta. Jatka paistamista 3 tuntia. Anna rullan levätä puoli tuntia uunista ottamisen jälkeen. Leikkaa se tarjolle runsaan sentin paksuisina viipaleina.