klo 15:39 | 9.1.2017

Täyteläinen ja kepeä juuriselleri-valkopapukeitto toimii hyvin myös alkuruokana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta alkukeittona
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Juuriselleri-valkopapukeitto
Ainekset
350
g
juuriselleriä
1
sipuli
1
tlk
(400 g) isoja valkoisia papuja
2
rkl
öljyä
6
dl
kasvislientä
1
prk
(2 dl) soija- tai kaurakermaa
10
salvianlehteä
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi juuriselleri ja sipuli. Valuta pavut.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia keskilämmöllä 2 minuuttia. Lisää sellerikuutiot ja paista 2 minuuttia. Lisää pavut ja kaada kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia.
- Tee sillä aikaa karpalohärkis (ohje alhaalla).
- Soseuta keitto. Sekoita joukkoon soija- tai kaurakerma. Hienonna salvianlehdet ja lisää ne keittoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna kiehuvaksi. Annostele lautasille ja ripottele karpolohärkistä päälle.
Karpalohärkis
Ainekset
1
pkt
(260 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
2
rkl
öljyä
3
rkl
karpalohyytelöä
1 1/2
dl
karpaloita
1/2
tl
suolaa
Työvaiheet
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää härkä-papuvalmiste ja paista 4 minuuttia.
- Sekoita hyytelö joukkoon ja paista vielä 2 minuuttia niin, että hyytelö sulaa ja sekoittuu härkäpapuun.
- Lisää tuoreet tai pakastetut karpalot ja mausta paistos suolalla.
(noin 6 dl, 10 min)