Kesäkurpitsa-vermiselli
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorineen ohuiksi nauhoiksi. Parhaiten työ sujuu juliennehöylällä, toki veitselläkin leikkaaminen onnistuu. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Nosta vermisellilevyt kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että levyt peittyvät. Anna vermisellien kypsyä minuutin ajan. Valuta vermisellit hyvin.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Lisää joukkoon chili, kesäkurpitsa ja vermiselli. Wokkaa kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Asettele lisäke lautasille tai tarjoiluvadille.
- Sulata voi kattilassa. Kaada sulaneen voin pinnalle erottunut kirkas voi varovasti erilliseen astiaan. Lisää joukkoon limetinmehu. Asettele haukipullia kesäkurpitsa-vermisellilisäkkeen päälle. Lorauta kastikkeeksi kirkastettua limettivoita. Lisää pinnalle korianteria ja suolaa.