klo 15:35 | 16.7.2015

Tutut kesäiset raaka-aineet uudella tvistillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Grillatut kesäkurpitsat, sienimuhennos ja gribiche-kastike
Ainekset
2
isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Tee ensin gribiche-kastike ja sitten metsäsienimuhennos (ks. ohjeet alla).
- Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Halkaise kesäkurpitsat.
- Grillaa leikkuupintoja ensin 2 minuuttia, käännä sitten paloja 90 astetta, niin saat pintaan ristikon. Grillaa myös kuperalle puolelle ristikko.
- Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienimuhennoksen ja gribiche-kastikkeen kanssa.
Helppo gribiche-kastike
Ainekset
4
kananmunaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
kapriksia
2
suolakurkkuja (esim. Myrttinen)
1
ruukku lehtipersiljaa
Työvaiheet
- Keitä ensin munat, anna niiden kiehua 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
- Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa.
- Kuori munat ja hienonna ne äljyn joukkoon. Hienonna myös kaprikset, suolakurkut ja persilja kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
(4 annosta, 15 min + maustuminen 30 min)
Metsäsienimuhennos
Ainekset
1
l
metsäsieniä (kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
1
salottisipuli
1
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
voita
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kasarissa 3-4 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta alhaisella lämmölllä noin 5 minuuttia tai kunnes kerma sakenee.
- Paista sienet kahdessa erässä voissa kuumassa pannussa. Lisää sienet kermaan. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
(4 annosta, 20 min)