Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
15:13 | 1.4.2014

Kylmä tomaatti-raparperikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Raparperi käy myös suolaisiin ruokiin. Kaltattujen tomaattien kanssa siitä syntyy kevyt keitto vaikka rapujuhlien alkupalaksi.

Ravustuskausi on aina heinäkuun lopulta lokakuun loppuun. Mikäli juhlien suunnittelu on käynnissä, kurkkaa tämän upean kylmän alkupalakeiton resepti.

Juuri sopivan punaisessa keitossa hyödynnetään kesän lämmössä vihdoin maukkaiksi kypsyneitä kotimaisia tomaatteja sekä kesän viimeiset raparperinvarret. Raparperi toimii yllättävän hyvin tomaatin kanssa ja antaa keitolle hauskaa rakennetta. Tuoreet tomaatit kannattaa kuitenkin kaltata, jotta niiden kuorista ei jää ikäviä sattumia keittoon.

Keitto maustetaan timjamilla ja kanelitangolla. Kun keitto on kiehunut kymmenisen minuuttia, mausteet poistetaan ja keitto soseutetaan ja jäähdytetään. Sen voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti
Keskivaikea

Kylmä tomaatti-raparperikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
raparperipaloja
2
rkl
ruokosokeria
2
rkl
kidesokeria
1
tlk
(400 g) kuorittuja säilyketomaatteja ja kaltattuja tuoreita tomaatteja
2 1/2
dl
tomaattimehua tai paseerattua tomaattia
2 1/2
dl
vettä
1
kana- tai kasvisfondikuutio (esim. Knorr)
3–4
timjaminoksaa tai 1/2 tl kuivattua timjamia
1
kanelitanko
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele raparperit noin 2 cm:n viipaleiksi. Pane viipaleet kattilaan ja lisää sokerit. Kuumenna hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes palat ovat hieman pehmenneet. Lisää loput ainekset ja keitä hiljalleen noin 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.
  2. Poista kanelitanko ja timjaminoksat. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella sileäksi tai hieman karkeaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, kunnes keitto on kylmää.
  3. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tomaatti
raparperi
keitto
Vege
Vegebaari
kevyet & salaatit
Vegebaari
kevyet & salaatit

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini