Koristele bebet strösselillä, syötävillä koristeluhelmillä tai kukilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
35 kpl
2 tuntia
Helppo
Bebet
Ainesosat
Pohjat
100
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
4 1/2
dl
venhäjauhoja
Täyte
3
rkl
sokeria
2
tl
perunajauhoja
2
kpl
keltuaista
1
dl
kuohukermaa
100
g
voita
1
tl
vaniljasokeria
Kuorrutus
2-4
rkl
sitruunamehua
3
dl
tomusokeria
elintarvikeväriä
Vaiheet
- Sekoita pehmeä voi, sokeri ja jauhot taikinaksi.
- Voitele pienet leivosmuotit ja painele taikinaa jokaisen muotin pohjalle ja reunoille.
- Paista leivospohjia 175 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota pohjat varovasti vuoistaan.
- Mittaa täytettä varten sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä.
- Lisää voi ja vaniljasokeri kiisseliin. Sekoita hyvin. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa kiisseli kylmäksi. Täyte saa olla jääkaappikylmää.
- Täytä leivospohjat ja tasoita pinta sormella.
- Sekoita kuorrutusaineet ja levitä kuorrutusta leivosten päälle.
- Koristele strösselillä, syötävillä koristeluhelmillä tai kukilla. Kierrä kukan varren ympärille pala foliota.
Vinkki! Leivo pohjat valmiiksi muutama päivä etukäteen ja säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa. Täytä ja kuorruta juhlia edeltävänä päivänä. Voit myös sulattaa suklaata ja kastaa osan leivoksista sulaan suklaaseen.