Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen

Nämä helpot papupihvit toimivat täydellisesti burgerin välissä ja sopivat myös vegaaneille ja keliaakikoille. Valitse suosikkimausteesi kolmesta vaihtoehdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pihviä
Valmistusaika
15 min + paisto
Vaikeustaso
Helppo

Pohjamassa kasvispihveille

Ainekset

2
tlk
kypsiä kidneypapuja (à 380/230g)
2
tlk
kypsiä kikherneitä (à 380/230g)
300
g
kesäkurpitsaa
2
dl
kuivaa soijarouhetta
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa soijarouhe erilliseen kulhoon ja lisää 4 dl vettä. Jätä turpoamaan. 
  2. Huuhdo pavut ja kikherneet siivilässä juoksevan veden alla.
  3. Murskaa pavut ja herneet sauvasekoittimella suuressa kulhossa. Jätä seos vähän rouheiseksi.
  4. Raasta kesäkurpitsa pieniteräisellä raastimella. Sekoita raaste paputahnaan.
  5. Purista soijarouheen liotusvesi pois ja sekoita kostea rouhe lusikalla taikinaan. Taikina ei saa olla liian kosteaa, jotta pihvit pysyvät kasassa.
  6. Mausta pihvimassa jollain oheisista vaihtoehdoista. Paista tai grillaa kypsiksi (2-3 minuuttia per puoli).

Itämaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
kasvispihvimassaa
1
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
6
tl
paprikajauhetta
3
tl
juustokuminaa
2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1 ½
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)
2
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Silppua korianteri ja purista limetin mehu. Lisää pihvitaikinaan ruokosokerin kanssa.
  2. Paahda mausteet suolaa lukuun ottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  3. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  4. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja grillaa tai paista kypsiksi molemmin puolin.

Marokkolaiset kasvispihvit

Ainekset

3
tl
jauhettua inkivääriä
3
tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1
tl
valkopippuria
1
tl
kanelia
1
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  3. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja paista kypsiksi grillissä tai pannulla.

Kreolilaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
perusmassaa
3
tl
valkosipulijauhetta
5
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
3
tl
sipulijauhetta
1
tl
cayennepippuria
2
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
2
tl
suolaa
1
dl
maissijauhoa

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola ja maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy jämäkästi muodossaan.
  3. Muotoile massa pihveiksi ja paista grillillä. Grillin puuttuessa voit paistaa pihvit myös pannulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.