Kuva: Sami Repo.
Kuva: Sami Repo.

Kasvissyöjä kruunaa joulupöytänsä yllättävillä kvinoapihveillä, mehevillä waldorfin selleripihveillä tai näyttävällä juures-linssiterriinillä.

Tiesitkö, että yleensä lisukkeena syötävästä kvinoasta saa paistettua myös mainioita pihvejä? Mausta keitetty kvinoa Välimeren henkeen valkosipulilla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja parmesaanilla. Aja seos tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa, muotoile pihveiksi ja paista pannulla pihveihin kaunis väri. Kvinoapihvien kanssa maistuu kylmä jogurttipohjainen kastike, esimerkiksi tsatsiki.

Helppojen kvinoapihvien reseptin löydät täältä.

 

Waldorfinsalaatti on juurisellerivetoinen alkupala, mutta kun sovellat salaattireseptistä meheviä kasvispihvejä, saat joulupöytään hienostuneen vegepääruuan.Waldorfin selleripihveissä on mukana salaatista tuttuja makuja kuten omenaa ja pähkinää. Majoneesi on tosin unohdettu. Juurevat pihvit valmistuvat puolessa tunnissa.

Waldorfin selleripihvien reseptin löydät täältä.

 

Jos haluat pihvien sijaan joulupöytään näyttävämmän vegeherkun, on valintasi mehevä juures-linssiterriini. Simppelin terriinin pohja tehdään porkkanasta, palsternakasta ja punaisista linsseistä. Jouluisen makumaailman salaisuus on ripaus inkivääriä ja muskottia. Terriini maistuu hyvältä myös kylmänä, eli se on omiaan myös öisiä jääkaappivierailuja varten.

Juures-linssiterriinin reseptin löydät täältä.

Lisää mainioita vinkkejä joulupöytään saat Sopan jouluteemasta.

Haluan syödä hyvin

3 x joulupöydän kasvispääruoka

Olisi ilo, jos jouluruoassa vegeruokaa syövälle olisi yhtä lailla ruokaisa proteiinin lähde. Härkistä, nyhtistä, herneproteiinia, papuja, soijaa, tofua, seitania, tempeä, tai quornia ei ole vaikea valmistaa! Myös joulun laatikoista suurin osa on hyvin helppo muuttaa esimerkiksi vegaanille sopivaksi käyttämällä esim. kasviskermaa.
Lue kommentti

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!