Joulupuuro nielaisee vain yhden mantelin, joten loput voi upottaa lanttuvuokaan. Kuva: Anna Huovinen.
Joulupuuro nielaisee vain yhden mantelin, joten loput voi upottaa lanttuvuokaan. Kuva: Anna Huovinen.

Kun laatikot ja rosolli eivät enää riitä, ota kokeiluun nopea omenainen kaalisalaatti, trendikäs ruusukaali-kvinoa tai hienostunut lanttu-mantelivuoka.

Perinteisesti joulupöydän kaali on punakaalia, mutta ehkä tänä jouluna lisukkeena maistuisi amerikkalaishenkinen kaalisalaatti. Majoneesikastikkeella silattu, rapean rouskuva coleslaw on tunnetusti possun hyvä kaveri esimerkiksi nyhtöpossun seurana, joten se on omiaan myös kinkun kylkeen. Salaatin kruununa ovat jouluiset makeat sattumat, kuivatut karpalot ja taatelit.

Tutustu karpalo-omena-coleslaw'n reseptiin täällä!

 

Trendikkäistä raaka-aineista, ruusukaaleista ja kvinoasta, valmistettu maukas lisuke sopii erityisen hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöytään. Ruusukaali-kvinoahöystön viinietikkakastike maustetaan hauskasti dijonilla ja vaahterasiirapilla.

Tutustu ruusukaali-kvinoan reseptiin täällä!

 

Joulun lantturuuan ei aina tarvitse olla se perinteinen laatikko. Kun kypsennät lantut ensin uunissa foliokääreessä, viipaloit ne ja haudutat vielä hetken (kotitekoisen) mantelimaidon kanssa, on edessäsi joulun elegantein juuresherkku, jonka makumaailman viimeistelevät rapeat kuivatut kantarellit.

Tutustu tuplakypsennetyn lanttu-mantelivuoan reseptiin täällä!

 

Lisää hyviä ideoita joulupöytään löydät Sopan joulureseptikokoelmasta.