Uuniin ja ulos. Tällä tavalla parsa kypsyy 10 minuutissa ja onnistuu aina.

Parsa on hentoinen raaka-aine, joka on ylikypsyessään auttamattoman pilalla. Lötkö parsa maistuu karsealta ja on rakenteensa vuoksi epämiellyttävä syödä.

Testasimme helpoimman tavan valmistaa parsaa. Kyseinen hellä metodi sopii lähes kaikkiin tilanteisiin: salaattiin tuleville parsoille, lisukeparsoille, parsalle hollandaisen kanssa ja pastaan siivutettavalle parsalle. Kuumalla grillillä rapistettua parsaa tämä ei korvaa vaan grilliparsan ystävien on syytä pitää grillit kuumana vastedeskin.

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Kuori parsat noin puolesta välistä alaspäin ja leikkaa tai taita puumainen osa pois.
  3. Lado parsat vierekkäin pellille ja paista 10 minuuttia.
  4. Lorauta kypsille parsoille oliiviöljyä ja suolaa.
  5. SYÖ!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!