Uuniin ja ulos. Tällä tavalla parsa kypsyy 10 minuutissa ja onnistuu aina.

Parsa on hentoinen raaka-aine, joka on ylikypsyessään auttamattoman pilalla. Lötkö parsa maistuu karsealta ja on rakenteensa vuoksi epämiellyttävä syödä.

Testasimme helpoimman tavan valmistaa parsaa. Kyseinen hellä metodi sopii lähes kaikkiin tilanteisiin: salaattiin tuleville parsoille, lisukeparsoille, parsalle hollandaisen kanssa ja pastaan siivutettavalle parsalle. Kuumalla grillillä rapistettua parsaa tämä ei korvaa vaan grilliparsan ystävien on syytä pitää grillit kuumana vastedeskin.

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Kuori parsat noin puolesta välistä alaspäin ja leikkaa tai taita puumainen osa pois.
  3. Lado parsat vierekkäin pellille ja paista 10 minuuttia.
  4. Lorauta kypsille parsoille oliiviöljyä ja suolaa.
  5. SYÖ!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.