Uuniin ja ulos. Tällä tavalla parsa kypsyy 10 minuutissa ja onnistuu aina.

Parsa on hentoinen raaka-aine, joka on ylikypsyessään auttamattoman pilalla. Lötkö parsa maistuu karsealta ja on rakenteensa vuoksi epämiellyttävä syödä.

Testasimme helpoimman tavan valmistaa parsaa. Kyseinen hellä metodi sopii lähes kaikkiin tilanteisiin: salaattiin tuleville parsoille, lisukeparsoille, parsalle hollandaisen kanssa ja pastaan siivutettavalle parsalle. Kuumalla grillillä rapistettua parsaa tämä ei korvaa vaan grilliparsan ystävien on syytä pitää grillit kuumana vastedeskin.

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Kuori parsat noin puolesta välistä alaspäin ja leikkaa tai taita puumainen osa pois.
  3. Lado parsat vierekkäin pellille ja paista 10 minuuttia.
  4. Lorauta kypsille parsoille oliiviöljyä ja suolaa.
  5. SYÖ!