Siika saa koko matkalta kauniit raidat. Ahvenen raidat ovat vähän vaatimattomammat. Kuva: Panu Pälviä
Siika saa koko matkalta kauniit raidat. Ahvenen raidat ovat vähän vaatimattomammat. Kuva: Panu Pälviä

Kalan nahka tarttuu helposti grilliin tai paistinpannuun. Ongelmaan on onneksi yksinkertainen ratkaisu.

Tuttu juttu: kalaa olisi kiva grillata, mutta hento liha ei kestä ritilää ja ripsahtelee hiilien sekaan.

Takuuvarma grillikala valmistuu leivinpaperin avulla. Grilli paistaa kalan kylkeen kauniit raidat paperinkin läpi, eikä kalan nahka ota ritilään kiinni.

Aloita kalangrillauskokeilut vaikkapa kokonaisena grillatun siian avulla. Voit vaihdella kalan täytteitä kesän mittaan ja sujauttaa kalan sisään esimerkiksi tilliä, fenkolia tai appelsiinisiivuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samaa kikkaa voit hyödyntää myös muihin kalaruokiin. Esimerkiksi lohifileen palaan on helpompi saada kaunis grillipinta paperin avulla, sillä kalan liha ei tartu silloin niin herkästi ritilään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tallenna kokonaisena grillatun siian resepti tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla