Limoncello-rekka on rouhea.

Ruokarekat ovat vihdoin kurvanneet myös Suomeen. Ruokarekkapioneeti Luca Castiglione kertoo, miten perustat paremman rekan kuin kaverisi.

Katuruokaa vai ihan muuta?

Voit myydä ruokarekasta myös muuta kuin sandwicheja ja tavallista katuruokaa. Tärkeintä on erottua massasta.

Tarkkaile jonoa

Ole joustava, rakenna keittiöstä notkea ja kuuntele asiakkaita. Aloitat ehkä burgereilla, mutta pian kakulle ja kahville voi olla enemmän kysyntää.

Ole järkevä

Valitse käytännöllisimmät keittiökoneet. Italialaiset pizzat tarvitsevat puugrillin, mutta puiden roudaaminen on mahdotonta. Kaasu-uuni on kätevin.

Jaksa, jaksa

Valmistaudu raatamaan, jos on työskennellyt aiemmin ravintolakeittiössä. Rekassa on rankempaa, mutta maiseman vaihtelu palkitsee hikoilun.

Ulkonäkö edellä

Ruokarekat ovat joko kotikutoisen näköisiä tai huippuhienoja. Käytä designeria luomaan ideallesi houkutteleva ja erottuva brändi.

Vinkit antoi Etelä-Afrikan ruokarekkapioneeri ja Limoncello-rekan kuski Luca Castiglione, joka konsultoi uusia yrittäjiä ruokarekkabisneksessä.

Kokeile kotikeittiössä näitä katuruokareseptejä:

Pulled pork hot dog

Saltimbocca-miniburgerit broilerista