Limoncello-rekka on rouhea.
Limoncello-rekka on rouhea.

Ruokarekat ovat vihdoin kurvanneet myös Suomeen. Ruokarekkapioneeti Luca Castiglione kertoo, miten perustat paremman rekan kuin kaverisi.

Katuruokaa vai ihan muuta?

Voit myydä ruokarekasta myös muuta kuin sandwicheja ja tavallista katuruokaa. Tärkeintä on erottua massasta.

Tarkkaile jonoa

Ole joustava, rakenna keittiöstä notkea ja kuuntele asiakkaita. Aloitat ehkä burgereilla, mutta pian kakulle ja kahville voi olla enemmän kysyntää.

Ole järkevä

Valitse käytännöllisimmät keittiökoneet. Italialaiset pizzat tarvitsevat puugrillin, mutta puiden roudaaminen on mahdotonta. Kaasu-uuni on kätevin.

Jaksa, jaksa

Valmistaudu raatamaan, jos on työskennellyt aiemmin ravintolakeittiössä. Rekassa on rankempaa, mutta maiseman vaihtelu palkitsee hikoilun.

Ulkonäkö edellä

Ruokarekat ovat joko kotikutoisen näköisiä tai huippuhienoja. Käytä designeria luomaan ideallesi houkutteleva ja erottuva brändi.

Vinkit antoi Etelä-Afrikan ruokarekkapioneeri ja Limoncello-rekan kuski Luca Castiglione, joka konsultoi uusia yrittäjiä ruokarekkabisneksessä.

Kokeile kotikeittiössä näitä katuruokareseptejä:

Pulled pork hot dog

Saltimbocca-miniburgerit broilerista

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.