Limoncello-rekka on rouhea.
Limoncello-rekka on rouhea.

Ruokarekat ovat vihdoin kurvanneet myös Suomeen. Ruokarekkapioneeti Luca Castiglione kertoo, miten perustat paremman rekan kuin kaverisi.

Katuruokaa vai ihan muuta?

Voit myydä ruokarekasta myös muuta kuin sandwicheja ja tavallista katuruokaa. Tärkeintä on erottua massasta.

Tarkkaile jonoa

Ole joustava, rakenna keittiöstä notkea ja kuuntele asiakkaita. Aloitat ehkä burgereilla, mutta pian kakulle ja kahville voi olla enemmän kysyntää.

Ole järkevä

Valitse käytännöllisimmät keittiökoneet. Italialaiset pizzat tarvitsevat puugrillin, mutta puiden roudaaminen on mahdotonta. Kaasu-uuni on kätevin.

Jaksa, jaksa

Valmistaudu raatamaan, jos on työskennellyt aiemmin ravintolakeittiössä. Rekassa on rankempaa, mutta maiseman vaihtelu palkitsee hikoilun.

Ulkonäkö edellä

Ruokarekat ovat joko kotikutoisen näköisiä tai huippuhienoja. Käytä designeria luomaan ideallesi houkutteleva ja erottuva brändi.

Vinkit antoi Etelä-Afrikan ruokarekkapioneeri ja Limoncello-rekan kuski Luca Castiglione, joka konsultoi uusia yrittäjiä ruokarekkabisneksessä.

Kokeile kotikeittiössä näitä katuruokareseptejä:

Pulled pork hot dog

Saltimbocca-miniburgerit broilerista

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!