Limoncello-rekka on rouhea.

Ruokarekat ovat vihdoin kurvanneet myös Suomeen. Ruokarekkapioneeti Luca Castiglione kertoo, miten perustat paremman rekan kuin kaverisi.

Katuruokaa vai ihan muuta?

Voit myydä ruokarekasta myös muuta kuin sandwicheja ja tavallista katuruokaa. Tärkeintä on erottua massasta.

Tarkkaile jonoa

Ole joustava, rakenna keittiöstä notkea ja kuuntele asiakkaita. Aloitat ehkä burgereilla, mutta pian kakulle ja kahville voi olla enemmän kysyntää.

Ole järkevä

Valitse käytännöllisimmät keittiökoneet. Italialaiset pizzat tarvitsevat puugrillin, mutta puiden roudaaminen on mahdotonta. Kaasu-uuni on kätevin.

Jaksa, jaksa

Valmistaudu raatamaan, jos on työskennellyt aiemmin ravintolakeittiössä. Rekassa on rankempaa, mutta maiseman vaihtelu palkitsee hikoilun.

Ulkonäkö edellä

Ruokarekat ovat joko kotikutoisen näköisiä tai huippuhienoja. Käytä designeria luomaan ideallesi houkutteleva ja erottuva brändi.

Vinkit antoi Etelä-Afrikan ruokarekkapioneeri ja Limoncello-rekan kuski Luca Castiglione, joka konsultoi uusia yrittäjiä ruokarekkabisneksessä.

Kokeile kotikeittiössä näitä katuruokareseptejä:

Pulled pork hot dog

Saltimbocca-miniburgerit broilerista

Artisti jatkaa Vain elämää-ohjelman illallisella italialaista teemaa.

Jo lounaalla kävi selväksi, mikä on Petra Garganon suuri ruokarakkaus: Italia. Samaa teemaa hän jatkoi myös oman päivänsä illallisella. Alkuruokana oli klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti, ja pääruuaksi saltimboccaa ja sienirisottoa. Lopuksi herkuteltiin tiramisulla. Jälkkäri oli niin hyvää, että muut artistit antoivat sille spontaanit suosionosoitukset. 

Petra kertoo, että hänen aviomiehensä tekee maailman parasta risottoa. Itse hän ei saa siitä yhtä makoisaa. Haastamme sinut, lukija, kuitenkin kokeilemaan tämän ohjeen avulla (ja voimme luvata, että lopputulos on makoisa!). Tomaatti-mozzarellasalaatin ohjeen taas löydät täältä, ja huippukokin kehittelemän tiramisun täältä. Saa taputtaa kotonakin!

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Edullinen ja iloinen cava kevään kemuihin.

Mikä? Espanjalainen kuiva True Colours -cava, 11,99 e

Millainen? Mainio rutikuiva kuohuviini, jonka hapokuuden tasoittajana on kypsää hedelmäisyyttä.

Minkä kanssa? Hinta-laatu-suhteeltaan loistava True Colours on monikäyttöinen viini, joka sopii hienosti niin kippistelyyn kuin buffet-pöytään.

Kuva: Alko

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Petran päivän lounaalla klassisilla italilaisilla ruokalajeilla.

Petra Garganon aviomiehen juuret ovat Italiasta. Miehensä ansiosta artisti on oppinut rakastamaan pizzoja, pastoja ja muita Italian herkkuja. Etukäteen julkaistulla videolla Petra kertoo, että heidän lapsensa syntymään asti aviomies vastasikin kotona ruuanlaitosta. Edelleen mies hemmottelee perhettään erilaisilla ihanilla perinneruuilla.

Erityisen lähellä Petran sydäntä ovat merenelävät. Niitä hänen on saatava aina, kun perhe matkustaa Italiassa. 

Siksi onkin luontevaa, että Petra valitsi italialaisia ruokia myös oman Vain elämää -päivänsä lounaalle. Aluksi nautittiin carpacciota, pääruoaksi on frutti di mare -pastaa ja jälkiruoaksi herkutellaan greippi-pannacottalla.

Katso ohje carpaccioon täältä ja mereneläväpastaan täältä. Ei kun nauttimaan!

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.