Tomi Björck uskaltautuu samaan keittiöön katastrofikokkien kanssa. Kuva: Martina Woodson.
Tomi Björck uskaltautuu samaan keittiöön katastrofikokkien kanssa. Kuva: Martina Woodson.

Uusi Katastrofikokki-ohjelma avaa kyökin ovet myös heille, jotka polttavat vedenkin pohjaan.

Olemme päässeet viime vuosien aikana seuraamaan televisiosta hyviä ruuanlaittajia melkein kyllästymiseen asti. MasterChef on esitellyt taitavia amatöörejä, Top Chef taas on ällistyttänyt ammattilaisten osaamisella.

Uusi kotimainen Katastrofikokki-viihdeohjelma päästää keittiöön ne kehnommat kokit.

Tuomarit Tomi Björck ja Kari Aihinen etsivät Katastrofikokissa Suomen surkeinta ruuanlaittajaa. Kisaajat suorittavat muista kokkiohjelmista tuttuja tehtäviä: ruuanlaiton tekniikkaa, annostoisintoja ja ryhmätehtäviä. Tosin tässä ohjelmassa kotiin lähetetään aina parhaiten suoriutunut kisaaja.

"Rakastan tehdä ohjelmia, joissa ei paineta silmäkulmat kurtussa vaan nautitaan kilpailusta, kokemuksesta ja pidetään hauskaa samalla kun opitaan jotain. Tässä ohjelmassa taitaa olla niin, että ainoa suunta katastrofaalisilla kokeilla on ylöspäin", sanoo Tomi Björck lehdistötiedotteessa.

Katastrofikokki-ohjelman kilpailijahaku on käynnistynyt, ja mukaan voi hakea MTV:n nettisivuilla. Hakuaikaa on 23.8. saakka. Ohjelman esitysajankohta kerrotaan myöhemmin.

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!