Kuopiossa maistellaan viinejä 20. kertaa. Kuva: Kuopion wine fest
Kuopiossa maistellaan viinejä 20. kertaa. Kuva: Kuopion wine fest

Mahtuuko kesäloman ohjelmaan kenties joku ruokatapahtuma? Heinäkuu on lomakuu ja siksi onkin hyvää aikaa pyörähtää Suonenjoella tai Kuopiossa herkuttelemassa.

Heinäkuussa maistellaan viinejä Kuopiossa, juodaan olutta Iisalmella, maistellaan mansikoita Suonenjoella ja rokataan herkutellen Turussa.

Perinteiset viinifestarit

Juhlavuoden kunniaksi 20. kertaa järjestettävä Kuopio Wine Festival esittelee viinejä ja ruokaa vuosien varrelta. Luvassa on viinejä yli kymmenestä maasta, viinitastingia ja streetfoodia. Lisäksi Cheekin, Antti Tuiskun, Kaija Koon ja Eppu Normaalin musiikkia. Ikäraja on 18 vuotta.

Kuopio Wine Festival, 1.-9.7. Kuopio

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oluthifistelijälle

Tämän vuoden teemana Olusilla on Amerikka, joten luvassa on maan ruokia ja erikoisoluita, kuten trendioluita IPAa ja APAa. Myös löylyn tarkkuusheiton MM-kilpailu ja Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa ja The Baseballs. Ikäraja on 18 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oluset, 8.-9.7. Iisalmi

Mansikkaa mahantäydeltä

Mansikkapääkaupunkina Suonenjoki järjestää taas mitkäs muutkaan kuin Mansikkakarnevaalit. Ohjelmassa on mansikansyönnin SM-kisat ja Mansikkatytön kruunaus. Mansikkaa on tarjolla pirtelönä, hillona, mehuna, leivonnaisissa sekä tietysti tuoreena. Esiintymässä mm. Stig, Anna Puu ja Aikakone.

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, 8.-10.7. Suonenjoki

Ruisrock

Monista musiikkifestivaaleista on tullut yhtä lailla ruokatapahtumia. Mukana on 44 eri ruokakojua! Myös juomapuoleen panostetaan. Ruisrockissa on omat baarit viinille, kuohuviinille ja samppanjalle.

Ruisrock , 8.-10.7. Turun Ruissalo

Herkkuja pientuottajilta

Fiskarsin Maan maut -tapahtumassa pääsee maistelemaan ja ostamaan herkkuja mm. lähialueen pientuottajilta. Juustolassa ranskalainen Thierry Jung valmistaa perinteistä kotijuustoa sekä kehittää uusia juustoja.
Maan maut, 27.–28.7. Fiskars

Kurkkaa koko kesän ruokatapahtumat täältä!

teksti: Karoliina Närvänen ja Riikka Väliahde

Sisältö jatkuu mainoksen alla