Flow-festareilla Grönin hodari sai päälleen ronskisti raastettua tryffeliä.
Flow-festareilla Grönin hodari sai päälleen ronskisti raastettua tryffeliä.

Burgerivillitys ei välttämättä lopu, mutta nakkiklassikko nousee sen seuraksi.

Vuosikymmenen alkupuolella hampparista tuli burgeri. Ruvettiin puhumaan täydellisistä sämpylöistä, rotukarjapihveistä, omatekoisista majoneeseista ja laadukkaista juustoista. Näistä uuden aallon burgereista ei voinut puhua samassa lauseessa grilliruoan tai mäkkärin kanssa.

Seuraava grilliruokaklassikko kokee murrostaan nyt. Nakkisämpylästä on innostunut niin tähtiravintola Grön kuin Bocus D'or -edustajana tunnettu Matti Jämsen. Molemmat tarjosivat Flow-festivaalilla mutkikkaan maukkaita hodareita. Jämsenin versiossa sämpylän sisään oli friteerattu lehtikaalia ja savustettu hapankermaa. Nakkia näytteli possunkylki. Grönin hodareissa maistuivat maalaissinappi, kevätkaali-sauerkraut, vihanneskrassi ja pikkelöity sipuli. Kaikki hodarit oli mahdollista ”tryffelöidä”.

Kuten burgereissa, myös hodareissa taivas on täytteiden rajana. Täytä hodari nyhtölihalla tai tuoremakkaralla. Kurkkusalaatin sijasta pikkelöi lempivihanneksesi ja korvaa ketsuppi itse tehdyillä kastikkeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile kotona

Korealaisissa hodarissa nakki saa kyytiä ja tilalle maustetaan tulista naudanfilettä. Tästä ohjeesta löytyy myös sämpyläresepti, joka käy kaikenlaisiin hodareihin:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvisversiossa nakin tilalle sujautetaan parsa. Mukaan paistetaan munakokkelia ja päälle raastetaan reilulla kädellä parmesan-juustoa:

Myös kala sopii hodariin. Haukihodareissa kala muotoillaan kepakoiksi ja maustetaan sitruunalla:

Sisältö jatkuu mainoksen alla