Tampereen Chilifest sopii kuumakalleille. Kuva: Istockphoto.
Tampereen Chilifest sopii kuumakalleille. Kuva: Istockphoto.

Suomen suvi on pullollaan ruokaisia kesätapahtumia. Ruokaa, olutta, viinejä, kaikkea hyvää. Kerää mukaan rokkijengi tai lähde liikkeelle perheen kanssa. Vaihtoehtoja riittää.

Taste of Helsinki 12.-15.6.2014  pyöräyttää käyntiin mahtavan ruokakesän. 11 gourmet-ravintolaa tuo herkkujaan Helsingin Töölönlahden rannalle, joten maisteltavaa riittää. Voit syödä yhden ravintolan alkuruuan, toisen pääruuan ja kolmannen jälkiruuan tai yhdistellä oman menusi makusi mukaan. Mukana myös vuoden 2014 Michelin-tähdellä palkittu Ask. Oheistapahtumina mm. kokkikoulu, samppanjabaari ja paljon muuta.

Neitsytperunafestivaali 13.-14.6.2014 Turussa juhlistaa suomalaista lähiruokaa, varhaisperunaa. Tapahtumapaikkana on Panimoravintola Koulun piha Turun ydinkeskustassa. Perjantaina 13.6. turkulaisravintoloiden kokit hankkivat raaka-aineet torilta ja käynnistävät Kokataan torilla -kilpailun. Tänä vuonna ruokabloggaajille on oma reseptikilpailunsa. Alueella on perunatori ja ravintola-alueella voi maistella herkullisia perunaruokia.

Suuret oluet-Pienet panimot olutfestivaali on Lahdessa Matkustajasatamassa 26.-28.6.2014 ja Helsingissä Rautatientorilla  24.-26.7.2014. Pääosaa näyttelevät suomalaisten pienpanimoiden oluet, siiderit, long drinkit, tisleet ja virvoitusjuomat. Mahtava tilaisuus tutustua kotimaiseen käsityötaitoon juomien muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuopio Wine Festival eli Kuopion viinijuhla 27.6. -5.7.2014 on kotimaan kesälomamatkailua parhaimmillaan. Savolaista leppoisaa tunnelmaa Kuopion Matkustajasatamassa hyvän ruuan ja viinin merkeissä. Tänä vuonna tutustutaan Kroatian ja Slovenian viineihin. Valitse omaan nälkääsi sopiva take away -ruoka, festivaalimenu tai grillin, salaattibaarin tai soppabaarin herkkuja. Huippuesiintyjinä mm. Cheek, Jenni Vartiainen, Erin, Juha Tapio, Paula Koivuniemi, Haloo Helsinki, Jukka Poika ja J. Karjalainen. Tapahtuman ikäraja K-18.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suonenjoen mansikkakarnevaalit 11.-13.7.2014 tarjoaa mansikoita mm. pirtelönä, mansikkamaitona, hillona, pyreenä, mehuina, kakuissa, leivoksissa sekä tietysti sellaisenaan. Koska kyseessä on karnevaali, alkaa tapahtuma sambaavalla karnevaalikulkueella. Lapsia hauskuuttavat lastenkarnevaaleissa Mimi ja kuku sekä Dodo klovni. Tanssia, mansikansyönnin SM-kisat, Julkkis-jalkapallo-ottelu selostajana Antero Mertaranta, musiikkia (mm. Petri nygård, Danny. Mamba, Meiju Suvas) sekä paljon muuta.

Sampea ja samppanjaa kaupunkifestivaali 8.-9.8.2014 tarjoaa ruokaa ja rokkia koko perheelle Varkaudessa. Nauti festivaaliruuasta ja rokkaa Stigin, Kolmannen Naisen, Happoradion ja Pete Parkkosen tahdissa. Paljon ohjelmaa ja tapahtumia niin aikuisille kuin lapsille.

Beerfest Finland on Suomea kiertävä olutfestari, joka starttaa Lappenrannan Juvakan kentältä 15.-16.8.2014. Seuraavat festaripaikat ovat Kuopio 28.-30.8.2014, Jyväskylä 12.-13.9.2014, Tampere 26.-27.9.2014, Turku 10.-11.10.2014 ja Helsinki 22.-25.10.2014. Olutta saa vain litran tuopeissa, laulu raikaa ja pöydät on tarkoitettu tanssimiseen. Luvassa on tyylikäs ja riehakas juhla.

Chilifest Finland on varmasti Suomen tulisin ruokafestari Tampereen Keskustorilla 15.-17.8.2014. Tapahtumassa on erilaisia chiliin liittyviä näytöksiä, kilpailuja, näytöskeittiöitä ja tietysti Naga Morich -chilinsyöntikilpailu, jossa kilpaillaan yhden maailman tulisimmista chileistä syönnissä. Hyvä tilaisuus tutustua chilien monipuoliseen maailmaan.

Keravan valkosipulifestivaalit 16.8.2014 Keravan kävelykadulla takaa haisevan hengityksen ja mahtavia makuelämyksiä kaikille valkosipulin ystäville. Oletko maistanut valkosipulijäätelöä tai valkosipuliolutta? Jos et, nyt siihen on oiva tilaisuus. Tarjolla myös ihania myytäviä tuotteita ja musiikkia koko perheelle.

Ravintolapäivä 17.8.2014 on ruokakarnevaali koko Suomessa. Kuka vaan voi perustaa oman ravintolan päiväksi kotiinsa, puistoon, kadulle, lähes mihin vaan. Lisätietoa löydät netistä os. http://www.restaurantday.org/fi/join/

Herkkujen Suomi 21.-23.8.2014 Helsingin Rautatientorilla on lähiruokatapahtuma, jossa mukana myös kotimaisten oluiden Syystober-festari. Tuoreita kotimaisia makuja uudella väännöllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla