Kokonainen broileri on näyttävä tapaus. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg</span>
Kokonainen broileri on näyttävä tapaus. Kuva: Pia Inberg

Vanha kunnon grillibroileri on taas ajankohtaista syötävää. Meheviä broilereita löytää niin markettien lihatiskestä kuin trendiravintoloistakin.

Tutustuin kaupan grillibroileriin isovanhempieni kautta. He ostivat usein valmiiksi grillatun linnun leikkasivat siitä ensin siistejä paloja. Loput herkullisesta lihasta riivittiin tietenkin irti sormin.

Rustopalat eivät päätyneet meidän lastenlapsien lautasille vaan koiran kuppiin. Rangasta keitettiin liemi. Minkä kanssa sitä syötiin, en tiedä, sillä muistan vain mehukkaan kanan.

Teini-iässä ostimme siskon kanssa ostarin lähikaupasta puolikkaan kanan, kun vanhemmat eivät olleet kotona. Se oli hyvää, helppoa ja halpaa, ihan kuin nykyäänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonainen kana on kesän trendikkäin grilliherkku. Kuka on sanonut, etteikö sitä saisi ostaa valmiina! Samaan tyyliin kanansa grillaa Richard McCormick The Cock -ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin nautit grillikanasta

Kokonaisena pöytään

Valmista vain lisukkeet ja nosta kana kokonaisena pöytään. Voit koristella vadin leikkaamalla muutaman pienen sitruunan puoliksi ja paahtamalla niihin lähes mustat pinnat kuumalla paistinpannulla. Näin syntyy mielikuva grillaamisesta ja hyvä paistamisen tuoksu. Lisukkeiksi sopivat esimerkiksi kimchislaw tai kreikkalainen perunasalaatti.

Keittoon

Maailman pikaisin keitto syntyy nopeasti kypsyvistä vihanneksista, liemimausteesta, nuudeleista ja grillikanasta. Kokeile tällä ohjeella ja vaihda lohi kanaan! Jos pidät kookoksesta, maukkaan ramen-keiton voi tehdä grillibroilerista.

Tacoon

Järjestä tacofiesta ja pilko tomaatit salsaksi ja avokadot guacamoleksi. Osta pari puskaa yrttejä, limeä ja tietenkin grillibroileri. Revi liha pieneksi ”nyhtökanaksi” ja mausta chilikastikkeella ja tirauksella limen mehua.

Salaattiin

Salaatista kuin salaatista tulee ruokaisa, kun lisäät siihen grillattua kanaa. Voit käyttää pelkät rintapalat jos haluta tehdä kevyen lounassalaatin, mutta ruokaisaan krapulasalaattiin on pakko laittaa myös koivet.

Maailman nopein curry

Lue tämä ohje ja noudata. Ei lisättävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla