Komea kakku vangitsee katseet joulun kahvipöydässä. Eikä sen valmistamisessa tarvitse tuhertaa tunteja.

Aikuisten joulukakussa maistuu rakastettu suklaa-kirsikkayhdistelmä, johon tarvitset hedelmäsäilykehyllystä löytyviä hapankirsikoita. Joissakin kaupoissa myydään joulun aikaan jopa tuoreita kirsikoita. Jos haluat oikein panostaa, osta niitä kakun koristeeksi. Mutta ilmankin kakusta tulee törkeän hyvää.

Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku.

 

 

Amerikasta Suomeen muuttanut red velvet -kakku sopii jouluun jo punaisen värinsä takia. Vielä kun ripsautat taikinaan piparkakkumaustetta ja hunnutat komistuksen lumenvalkoisella kuorrutuksella, siirtolaiskakku tuntee olonsa täysin kotoutuneeksi.

Red velvet -kakku.

 

 

Jos haluat säväyttää sekä vieraat että itsesi, leivo marengin peittämä Lady Baltimore -kakku. Olethan huomannut, että kaupan kylmähyllystä löytyy nykyisin valmiiksi eroteltuja valkuaisia? Eipähän jää turhia keltuaisia jääkaappiin pyörimään.

Lady baltimore -kakku