
Komea kakku vangitsee katseet joulun kahvipöydässä. Eikä sen valmistamisessa tarvitse tuhertaa tunteja.
Aikuisten joulukakussa maistuu rakastettu suklaa-kirsikkayhdistelmä, johon tarvitset hedelmäsäilykehyllystä löytyviä hapankirsikoita. Joissakin kaupoissa myydään joulun aikaan jopa tuoreita kirsikoita. Jos haluat oikein panostaa, osta niitä kakun koristeeksi. Mutta ilmankin kakusta tulee törkeän hyvää.
Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku.
Amerikasta Suomeen muuttanut red velvet -kakku sopii jouluun jo punaisen värinsä takia. Vielä kun ripsautat taikinaan piparkakkumaustetta ja hunnutat komistuksen lumenvalkoisella kuorrutuksella, siirtolaiskakku tuntee olonsa täysin kotoutuneeksi.
Jos haluat säväyttää sekä vieraat että itsesi, leivo marengin peittämä Lady Baltimore -kakku. Olethan huomannut, että kaupan kylmähyllystä löytyy nykyisin valmiiksi eroteltuja valkuaisia? Eipähän jää turhia keltuaisia jääkaappiin pyörimään.