Fakta hommassa grillattiin kielletyllä paikalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu.
Fakta hommassa grillattiin kielletyllä paikalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu.

Myös tv-sarjoissa ja elokuvissa grillataan. Mitä voimme niistä oppia?

Grillaa vain sallitulla paikalla

Fakta homman jaksossa Grillaamassa (1986) Hansu ja Pirre puolisoineen grillaavat makkaraa hotellin pihalla. Virkaintoinen portieeri keskeyttää puuhat, ja komentaa seurueen matkoihinsa. Tuohtuneina Hansu ja Pirre kirjoittavat lehden yleisönosastolle nimimerkeillä Tunnelma pilalla ja Paha mieli.

Soosissa sen salaisuus

Salaisuus on kastikkeessa, tietävät Paistetut vihreät tomaatit -elokuvan (1991) mestarikokki Sipsey ja tämän poika Big George. Paistetut vihreät tomaatit kuvaa grillausta niin komeasti, että possunkyljen aromit suorastaan leviävät olohuoneeseen.

Malttia koristeiden kanssa

Seurapiirikiipijä Hyacinth Bucket (lausutaan Bouquet) haluaa tehdä naapurinsa kateellisiksi Pokka pitää -sarjan jaksossa A Celebrity for the Barbecue. Hyacinth järjestää grillijuhlat ja kutsuu vieraaksi tv:ssäkin esiintyneen pihakauppias C. P. Benedictin. Arvovieraan kunniaksi Hyacinth päättää muuttaa olohuoneensa puutarhaksi ja ostaa Benedictin myymälän tyhjäksi kasveista. Lopulta koko Bucketien koti muistuttaa viidakkoa, eikä tarjoiluissa päästä alkumaljaa pidemmälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suhtaudu kiihkottomasti erikoisruokavalioihin

Myös Homer Simpson haluaa ärsyttää naapuriaan Ned Flandersia ja järjestää grillibileet Simpsonien jaksossa Lisa The Vegetarian. Kasvissyöjäksi ryhtynyt Lisa-tytär ei arvosta hodareita ja purilaisia, vaan yrittää tarjota juhlavieraille gazpachoa. Kylmä tomaattikeitto saa ivallisen vastaanoton, mistä suivaantuneena Lisa kippaa Homerin paahtaman possun jorpakkoon ja pilaa juhlat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huomioi vieraasi

Nousukausi-elokuvassa (2003) ongelmiin joutunut Janne hakee apua snobbailevalta Erikiltä. Erikiä eivät Jannen huolet kiinnosta, vaan hän keskittyy enemmän grillissä kypsyvän piikkihain valelemiseen. Loukattu Janne pakenee paikalta metsään itkemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla