Soppalaisten joulupöydissä on tänä vuonna uusia herkkuja. Kuva: Panu Pälviä.
Soppalaisten joulupöydissä on tänä vuonna uusia herkkuja. Kuva: Panu Pälviä.

Soppa365:n tekijät kertovat, mikä uusi ruoka pääsee vuoden 2014 joulupöytään.

Kiia Renko, ruokatoimittaja

"Äitini laatikot ja perinteinen harmaasuolattu kinkku ovat maailman parhaitaita. Tänä jouluna minä leivon glögiherkuiksi pieniä parmesaanipipareita. Ne maistuvat sellaisenaan, voin ja brie-juuston tai hillojen kanssa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katja Nordlund, ruokatoimittaja

"Äitini paistaa kinkun ja vääntää laatikot. Kun aattona astun hänen eteiseensä, minulla tarvitsee olla tuomisina vain salaatti. Tänä vuonna se on sharon-salaatti. Se ei synny hetkessä, mutta äiti ansaitsee sen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teemu Leminen, tuottaja

"Joulun on oltava helppo mutta juhlava. Siksi syön kinkun mieluiten sormiruokana. Parmankinkku-vuohenjuusto-rucolarullat valmistuvat minuuteissa ja ovat omiaan alkupalaksi kuohuviinilasillisen kanssa."

Outi Väisänen, ruokatoimittaja

"Tuon pöytäämme uuden tulokkaan, piimäpannacottan. Yksinkertaisena ja kevyenä jälkiruokana se sopii jouluumme täydellisesti. Olemme aina niin ähkyt pääruuista, että syömme jälkiruuan vasta puolen yön aikaan ennen nukkumaan menoa."

Hanna Jensen, ruokastrategi

"Innostuin Glorian Ruoka & Viinin joululehden 'jätti-pappilanhätävarasta'. Näen meidät jo kaivamassa isosta lasimaljasta herkkua, jossa on kerroksittain kakkua, marjoja, granaattiomenaa ja pistaasia. Ei mitään söpöilyä!"

Christina Aaltio, ruokatoimittaja

"Tänä vuonna huolehdin siitä, ettei joulupöydästä tule liian ähky. Muutama laatikko jää pois ja tilalle tulee yllättävä ruokalaji: makeansuolaiset, timjamilla ja sinapilla höystetyt uunipäärynät. Mainio lisuke kinkun kaveriksi."

Titti Uotila, art director

"Joka joulu pöytä saa uuden vierailijan. Tänä vuonna sinne pääsee sitruunan ja limetin mehuilla marinoidut siikaruusukkeet, joita olen himoinnut viime joulusta lähtien. Roseepippuria koristeeksi ja tulokas näyttää kattauksessa superkauniilta."

Sanna Maskulin, päätoimittaja

"Tein syksyllä viinimatkan Madeiralle ja hurahdin kuiviin madeiroihin, Verdelhoon ja Sercialiin. Niitä on onneksi Alkossakin. Tänä jouluna aion kokeilla, miltä kuiva, viileä madeira maistuu tattikeiton tai sushin seurassa."

Löydät nämä ja monta muuta kivaa jouluruokaideaa Soppa365:n jouluteemasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla