Enää neljä vuotta ja pääsemme maistelemaan kotimaista luostariviskiä. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä.</span>
Enää neljä vuotta ja pääsemme maistelemaan kotimaista luostariviskiä. Kuva: Panu Pälviä.

Valamon luostariin rakennetaan viskitehdas. Toiminta käynnistyy syksyllä, ja ensimmäiset viskit ovat juotavissa keväällä 2018.

Valamon munkkiluostari aloittaa viskibisneksen. Luostarin alueelle rakennetaan viskitehdas, joka aloittaa tuotantonsa ensi syksynä. Koska viski valmistetaan ja kypsytetään toimivan luostarin alueelle, juomaa saa tulevaisuudessa kutsua luostariviskiksi.

Mäskin keitosta ja tislaamisesta ei tule munkkien työtä, vaan viskin valmistukseen palkataan kaksi ympärivuotista työntekijää. Luostari on kuitenkin yksi uuden Valamon Luostarin Tislaamo –nimisen yrityksen omistajista.

Viskihöyryt ovat nousseet Valamosta aiemminkin, sillä luostarissa on valmistettu kymmenien erilaisten viskien koe-eriä jo neljän vuoden ajan. Niitä on keitellyt pohjoiskarjalainen Hermannin Viinitila.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nähtävästi kokeet ovat onnistuneet, sillä yrittäjät sijoittavat syksyllä käynnistyvään viskitehtaaseen miljoona euroa. Uudet viskintekijät lupaavat ensimmäisiä pullotteita Alkoon keväällä 2018, innokkaimmat asiakkaat saavat varata oman tynnyrin jo tänään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkoholia ei ole vieroksuttu Valamon luostarissa ennenkään. Siellä on kypsytetty ja myyty omia viinimerkkejä jo vuosia. Luostarin tilat ovat lämpötilaltaan ja kosteudeltaan ihanteellisia niin viinin kuin viskinkin kypsytykseen.

Soppa kertoi keväällä Suomen viskitislaamoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla