Valkoinen kinkkupizza on erityisen hyvä grillattava. Kuva: <span class="photographer">Sanna Maskulin.</span>
Valkoinen kinkkupizza on erityisen hyvä grillattava. Kuva: Sanna Maskulin.

Kun ulkoruokintakausi on kuumimmillaan, paistuu pizzakin grillissä. Grillattu pizza on helppo valmistaa, kun muistaa muutaman niksin.

Pizza on helppo kypsentää grillissä, ihan avoritilällä. Sujuvimmin grillattu pizza valmistuu, kun teet pohjista tavallista pienempiä. Käytännössä pizzataikina (puoli litraa nestettä) kannattaa jakaa 8–10 palaan. Pienten pizzojen käsittely on helpompaa kuin isojen.

Grillaa ohueksi kaulittua taikinaa ensin sellaisenaan 2–3 minuuttia. Käännä pohja (tässä vaiheessa pohja on on jo melko jämäkkä leipänen), lado päälle täytteet ja grillaa vielä hetki. Täytteiden pitäisi kuumentua ja juuston sulaa.

Grillattu pizza onnistuu varmemmin, kun pidät täytteiden määrän kohtuullisena. Kovin tuhti pizza ei ehdi kuumentua kunnolla ennen kuin pohja muuttuu mustaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maukas grillipizza ei välttämättä vaadi täytteeksi kuin hyvän tomaattikastikkeen ja muutaman nokareen laadukasta mozzarellaa. Saat pizzaan lisää makua, kun ripottelet kypsän lätyn päälle vaikkapa pähkinöitä ja raastettua parmesaania, yrttejä, ilmakuivattua kinkkua tai rucolaa. Salaatti on tällä hetkellä mitä trendikkäin pizzantäyte, joten sitäkin kannattaa kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmiin pizzan päällä toimivat myös avokado tai marinoitu punasipuli.

Voit aloittaa grillipizzakokeilusi vaikkapa valkoisella kinkkupizzalla. Ohje on hyväksi havaittu ja yllättää iloisesti ainakin ne, jotka eivät aina kaipaa pizzaansa juustoa tai tomaattikastiketta. Tämä pizza nimittäin päällystetään maustetulla ranskankermalla, kinkkusiivuilla ja tuoreella salvialla.

Valkoisen kinkkupizzan reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla