Valkoiseen lasagneen voi käyttää sieniretken saaliin. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Valkoiseen lasagneen voi käyttää sieniretken saaliin. Kuva: Sami Repo.

Lasagne on pastaruokien kestosuosikki. Perinteisesti tehtynä se vie aikaa, mutta parhaassa tapauksessa lasagne on pöydässä alle puolessa tunnissa. Valitse suosikkisi Sopan lasagneista! Maistuisiko perinteinen, vegeversio, kalaisa vai jopa rulla?

Se perinteisin lasagne tehdään tietenkin jauhelihasta. Tämä versio oikaisee siinä mielessä, että juustokastike jätetään tekemättä. Tosin tomaattisen jauhelihakastikkeen maku on sen verran muheva, ettei valkokastiketta edes kaipaa, etenkään kun lasagnen pinnalle lisätään reilusti juustoraastetta. Tee lasagnea reilu annos ja syö sitä kaksi päivää putkeen.

Jauhelihalasagne tehdään tällä reseptillä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luulitko, että lasagne vaatii tomaattikastiketta? Ei välttämättä! Valkoinen lasagne mehevöityy juustokastikkeella, ja lisää makua tulee lasagnen päälle paistetuista sienistä. Perusreseptissä käytetään herkkusieniä, mutta jos metsässä on käynyt tuuri, niin villit sienet ovat toki erityisen maukkaita.

Valkoinen lasagne valmistetaan näin.

 

Joskus lasagne voi olla myös kalapäivän ruoka. Tämä merihenkinen lasagne tehdäänkin lohesta. Täyteläisen maun salaisuus on reilu määrä juustokastiketta ja purkki mascarponejuustoa päälle. Raastettu sitruunankuori tuo ruokaan juuri sopivan raikkauden. Vihreää salaattia seuraksi!

Valmista merihenkinen lasagne tällä reseptillä!

 

Yleensä lasagnen tekeminen vie jonkin verran aikaa, mutta mozzarella-broilerinmaksalasagne on valmis alle puolessa tunnissa. Jujuna on keittää lasagnelevyt sellaisenaan ja koota ne täytteen kanssa suoraan lautasille. Mietoa broilerinmaksaa kannattaa etsiä esimerkiksi markettien pakastealtaasta.

Mozzarella-broilerinmaksalasagne tehdään tällä ohjeella!

 

Ja kun nyt päästiin lasagnemuunnosten villiin maailmaan, kannattaa kokeilla myös hauskoja pastarullia. Ne tehdään tuorelasagnelevyistä, joiden sisään rullataan tomaattia, pinaattia ja tietenkin juustoa. Loraus kastiketta päälle ja hetkeksi uuniin. Tadaa, rullalasagne on valmis!

Rullalasagne valmistuu tällä reseptillä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla