Valkoiseen lasagneen voi käyttää sieniretken saaliin. Kuva: Sami Repo.
Valkoiseen lasagneen voi käyttää sieniretken saaliin. Kuva: Sami Repo.

Lasagne on pastaruokien kestosuosikki. Perinteisesti tehtynä se vie aikaa, mutta parhaassa tapauksessa lasagne on pöydässä alle puolessa tunnissa. Valitse suosikkisi Sopan lasagneista! Maistuisiko perinteinen, vegeversio, kalaisa vai jopa rulla?

Se perinteisin lasagne tehdään tietenkin jauhelihasta. Tämä versio oikaisee siinä mielessä, että juustokastike jätetään tekemättä. Tosin tomaattisen jauhelihakastikkeen maku on sen verran muheva, ettei valkokastiketta edes kaipaa, etenkään kun lasagnen pinnalle lisätään reilusti juustoraastetta. Tee lasagnea reilu annos ja syö sitä kaksi päivää putkeen.

Jauhelihalasagne tehdään tällä reseptillä!

 

Luulitko, että lasagne vaatii tomaattikastiketta? Ei välttämättä! Valkoinen lasagne mehevöityy juustokastikkeella, ja lisää makua tulee lasagnen päälle paistetuista sienistä. Perusreseptissä käytetään herkkusieniä, mutta jos metsässä on käynyt tuuri, niin villit sienet ovat toki erityisen maukkaita.

Valkoinen lasagne valmistetaan näin.

 

Joskus lasagne voi olla myös kalapäivän ruoka. Tämä merihenkinen lasagne tehdäänkin lohesta. Täyteläisen maun salaisuus on reilu määrä juustokastiketta ja purkki mascarponejuustoa päälle. Raastettu sitruunankuori tuo ruokaan juuri sopivan raikkauden. Vihreää salaattia seuraksi!

Valmista merihenkinen lasagne tällä reseptillä!

 

Yleensä lasagnen tekeminen vie jonkin verran aikaa, mutta mozzarella-broilerinmaksalasagne on valmis alle puolessa tunnissa. Jujuna on keittää lasagnelevyt sellaisenaan ja koota ne täytteen kanssa suoraan lautasille. Mietoa broilerinmaksaa kannattaa etsiä esimerkiksi markettien pakastealtaasta.

Mozzarella-broilerinmaksalasagne tehdään tällä ohjeella!

 

Ja kun nyt päästiin lasagnemuunnosten villiin maailmaan, kannattaa kokeilla myös hauskoja pastarullia. Ne tehdään tuorelasagnelevyistä, joiden sisään rullataan tomaattia, pinaattia ja tietenkin juustoa. Loraus kastiketta päälle ja hetkeksi uuniin. Tadaa, rullalasagne on valmis!

Rullalasagne valmistuu tällä reseptillä!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.