Arjen helppo herkku mukikakku pukeutuu yksinkertaisin koristeluin myös juhlaan. Näillä hauskoilla koristeluvinkeillä mukikakkujen tuunaus onnistuu jopa perheen pienimmiltä.

Mehevöittävät kuorrutteet

Mukikakun perusrakenne on ehkä vähän kuivahko, joten se suorastaan huutaa pinnalleen muhevaa kuorrutetta. Näköa ja makua saat ilmavista vaahdoista, täyteläisistä kreemeistä, muhevista hilloista ja herkullisista kastikkeista. Kermavaahtonokare tai jäätelöpallo on helpoin tapa kruunata mukaiukku. Erilaiset vaahdot ja kreemit voi lusikoida sopivan huolimattomasti kakun pinnalle. Viimeistellympää jälkeä halajava kaivaa pursotuspussin esiin ja pyöräyttää kakun pintaan kunnon ruusukkeet. Viimeistele kokonaisuus esimerkiksi muutamalla marjalla. Kokeilun arvoinen päällyste on esimerkiksi lemon curdilla maustettu ja notkistettu tuorejuusto, joka kävisi mainiosti esimerkiksi valkosuklaisen ja sitruunalla maustetun mukikakun pinnoitukseksi. Tukevampi ja makeampi kuorrutus syntyy kaakaojauheella ja kermalikööritilkalla maustetusta voikreemistä, kokeile esimerkiksi vadelmilla maustetun mukikakun viimeiseksi silaukseksi.

Hauskat ripotteet

Ripotteet, esimerkiksi pähkinät, siemenet, suklaarouhe ja nonparellit, sopivat mainiosti myös mukikakkujen pintaan. Nakkaa ne kakun päälle joko ennen tai jälkeen paiston. Paistonkestäviä ripotteita ovat esimerkiksi siemenet ja pähkinät. Marjat sopivat sekä kypsennysvaiheessa kakun päälle lisättäväksi että tuoreena kypsän kakun raikastajaksi. Suklaarouhe on klassinen ripotevalinta. Salmiakin ja sitruunan yhdistelmästä pitävä ripauttaa mukikakun päälle turkinpippurirouhetta ja sitruunankuoriraastetta. Värikkäät ja lapsien suosimat koristelut syntyvät koristerakeista ja erilaisista karkeista.

Persoonalliset mukit

Tätä ei melkein edes tajua ajatella, mutta mukin valinnalla voit vaikuttaa kakun ulkoasuun ratkaisevasti. Selväähän se on! Oma suosikkimuki on luonnollinen valinta, mutta mitä jos kokeilisit minikakkuja pieniin sieviin kahvikuppeihin? Lasisissa kypsennysastioissa, kuten minituopeissa, kakun rakenne näkyy hauskasti läpi. Kakkujen valmistus onnistuu myös pieniin kulhoihin tai pahvimukeihin. Tarkista, että kypsennysastiasi on mikronkestävä. Teräsastioita mikron käyttäjä osaa vältellä. Huomaa myös, että esimerkiksi reunakullatut posliinikupit ja -mukit eivät sovellu mikrotukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kumoa ja koristele

Tiesitkö, että mukikakun voi myös kumota? Voitele muki tarkasti ja reilusti voilla tai margariinilla ennen taikinan lisäämistä. Kypsennä kakku ja kumoa saman tien. Varo kumotessa kuumaa mukia. Kumoamisen jälkeen koristeluun käyvät samat raaka-aineet kuin mukista tarjottuun kakkuunkin. Voit tosin päällystää koko kakun kermavaahdolla, kreemillä, marsipaanilla tai sokerimassalla ja tehdä kakusta leivosmaisen. Kumottuun minikakkuun saa mehevyyttä leikkaamalla sen kahtia ja täyttämällä esimerkiksi marmeladilla tai hillolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tikut ja tangot

Helpoin koristelu syntyy pistelemällä kakkuun koristetikkuja, joita on nykyisin hyvin saatavilla eri teemoihin sopivana. Hedelmäinen kakku viimeistellään drikkivarjolla tropiikin henkeen ja rakkaalle leivottuun mukikakkuun painetaan sydäntikku. Myös pillit näyttävät kivoilta koristeilta mukikakuissa. Synttärisankarin kakku vaatii tietysti kakkukynttilän tai pari. Myös ruoka-aineista löytyy hauskoja koristetikkuja, kuten kaneli- ja  piparminttutanko tai vohveli.

Kokeile helppoa mukikakkua Sopan ohjeilla:

Gluteeniton mikromukikakku suklaasta

Mango-piimäkakku mukissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla