Workshop Delicatessen sijaitsee Punavuoressa. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Workshop Delicatessen sijaitsee Punavuoressa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Glorian ruoka ja viini -lehden ja Soppa365:n toimitus paljastaa oman rahan ravintolasuosikkinsa Helsingistä. Näissä syömme parilla kympillä!

Kun ruokatoimittajat ja ruokalehden valokuvaaja käyvät syömässä ravintolassa alle kahdella kympillä, listalla on poke, kebab ja Helsingin paras vegeburgeri.

Valokuvaaja Tuomas Kolehmainen & Workshop Delicatessen:

”KORTTELIKUPPILA KUIN VÄLIMERELLÄ”

MIKSI KÄYN ”Olen pitkään toivonut kulmillemme kotoisaa kortteliravintolaa, sellaista matalan kynnyksen paikkaa, jossa voisin piipahtaa lasillisella. Mutta ennen kaikkea sieltä pitäisi saada hyvää ruokaa. Toiveeni toteutui, kun Punavuoreen avattiin loppukeväästä Workshop Delicatessen. Ravintolan päivittäin muokkautuvalla listalla on tuttuja makuja Välimereltä mutta uudella tavalla väännettyinä. Pikkunälkään toimii savustettu mozzarella tai pikkelöidyllä retiisillä höystetty kananmaksatoast. Pääruuista löysin hauskan yllätyksen, kaakaolla maustetun possunposken. Paikka on nimensä mukaisesti deli, joten kylmätiskin herkullisia juustoja ja leikkeleitä paketoidaan myös kotiin vietäväksi.”
MITÄ MAKSAA Pikkuruuat 8-12 e, juustot ja leikkeleet 12-14 e, pääruuat 17-22 e.
MUISTA MYÖS Käy lauantain brunssilla.
MISSÄ Kankurinkatu 6

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruokatoimittaja Riikka Kaila & Döner Harju:

”KAUPUNGIN PARAS KEBAB”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Döner Harju on varma valinta, kun nälkä on iso. Kuva: Anni Koponen

MIKSI KÄYN ”Hinnat eivät hirvitä, annoskateus ei yllätä, ja mättöhimon voi kerrankin tyydyttää hyvällä omatunnolla. Siinä kolme syytä suunnata Döner Harjuun, joka porskuttaa laatupikaruokaskenen kärjessä. Neljäs syy on tietysti kaupungin paras kebab. Döner Harju on loistava paikka silloin, kun halutaan syödä porukalla mutta ravintolan valinta menee eipäs-juupas-väittelyksi. Ytimekkään ruokalistan äärellä ei tarvitse vängätä: nälkäiset valitsevat leivän, supernälkäiset lautasen. Annokset saa lammaskebabilla, seitanilla tai kanalla. Ja lopulta kaikki annokset osuvat maaliin.
MITÄ MAKSAA Leivät 9–9,5 e, lautaset 14–15 e
MUISTA MYÖS Sulkeutuu pe-la klo 23, joten baarireissun jälkeistä kebabhimoa et täällä tyydytä.
MISSÄ Fleminginkatu 23

Ruokatoimittaja Outi Väisänen & B-Side Bar:

”BURGERIA TERASSILLA”

Tukkutorin B-Side Barin miljöö on karu, mutta seitanburgeri on loistava.

MIKSI KÄYN ”Tukkutorin B-Side Bar on oikeastaan aika ruma baari. Penkit on rakennettu eurolavoista ja pöydät rahdattu varmaan kierrätyskeskuksesta. Mutta kun aurinko porottaa (terassi on Helsingin aurinkoisimpia) ja musiikki soi, olo on kuin Berliinin Kreuzbergissa, ja ruma muuttuu kauniiksi. Terassille voi tilata ruokaa seinän takaa B-Smokerysta. Otan aina seitanburgerin, sillä se on paras maistamani vegeburgeri. Täytteitä on niin reilusti, että lisukkeita ei tarvita. Burgerin jälkeen voi jatkaa ruokalevolle kutsuville riippumatoille terassin eteen.”
MITÄ MAKSAA Burgerit ja ribsit 16 e, lounas 12 e.
MUISTA MYÖS Ajoita visiitti torstaille, jolloin ravintolan vieressä on Teurastamon ”torstaimarketti”.
MISSÄ Työpajankatu 2 R1 C

Päätoimittaja Sanna Maskulin & Hoshito:

”HAVAIJILAINEN POKE-KULHO”

Hoshiton iso poke-kulho lohella ja kannu vihreää teetä.

MIKSI KÄYN ”Tällaista mutkatonta katuruokaa tarjoavaa oman rahan paikkaa olen kaivannut. Uudistuneen Hoshiton listalla on maailman makuja muun muassa Thaimaasta, Vietnamista ja Havaijilta. Annosten hinnat ovat todella edulliset. Ideana on, että voit tilata muutaman pienen annoksen ja jakaa ne seurueen kesken. Tarjolla on esimerkiksi korealaisia ribsejä, edamamepapuja ja jälkkäriksi herkullisia matcha-munkkeja. Suosikkini on reilun kokoinen havajilainen ”poke bowl”, jossa riisikulhon päällä on seesamiöljyssä ja soijassa marinoitua lohta, macadamiapähkinöitä, ohueksi viipaloitua sipulia ja wakame-levästä tehtyä salaattia."
MITÄ MAKSAA 5-12 e / annos
MUISTA MYÖS Tilaa kyytipojaksi japanilaisen Kiuchi-panimon trendikästä "pöllöolutta".
MISSÄ Arkadiankatu 21

KOKEILE MYÖS NÄITÄ!
Piece 'n' Love -ravintolan listalla on vain valkoisia pizzoja, eli tomaattikastikkeen korvaa ranskankerma. Vegepizza avokadolla ja pinjansiemenillä on superherkku. Uudenmaankatu 9
Bar Favelan härkäleipä on klassikko, ja fish & chips toinen. Favela on mahtava paikka, kun haluaa rojahtaa sohvalle, avata oluen ja syödä jotain simppeliä jossain muualla kuin omassa olohuoneessa. Mechelininkatu 13
Il Birrificio on stadilaispanimon ravintola, josta saa ronskin tyylikkäitä makkara-annoksia, pastaa ja salaattia. Fredrikinkatu 22
Bystro tarjoaa Helsingin parhaita blinejä, kesällä myös blinivohveleita. Kylmä borssikeitto viilentää helteellä, ja itse tehty smetana on taivaallista. Eteläranta 16
Super Bowl on Hernesaaren rannan ravintolakeskittymän trendikkäin tulokas. Sen salaatin kaltaiset kulhoruuat hehkuvat terveyttä. Bikinit mukaan ja biitsille! Hernesaarenranta 6
Loung3 on pieni kortteliravintola, jossa kannattaa tilata tapaksia jaettavaksi. Flank steak ja lipstikkavoi, tiikerirapuja adjika-öljyssä, uunikuivattuja tomatteja. Mmm… Kolmas Linja 18
Tenho Restobarin iso ravintolasali muistuttaa ruokalaa, hyvällä tavalla. Ohutpohjaisten pizzojen täytteenä komeilee kekseliäästi suolasitruunaa, omenaa ja palsternakkaa. Jos käy tuuri, pääset nauttimaan keikasta. Helsinginkatu 15
Onda tunnetaan hyvästä kasvisruuasta. Ravintolassa voi maistaa kaupungin innovatiivisimman burgerin, vegaanisen ”kalaburgerin”. Pihvi on norilevällä leivitettyä tofua. Toinen linja 3

Puuttuuko listalta sinun suosikkisi? Kommentoi alle!

Artikkeli on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä ja sen on koonnut Outi Väisänen.

Lue myös:

Suomen paras ravintola - Soppa365 selvitti

Helsingissä hurja ravintolakevät - 6 uutta tulossa

Tallinnan 10 parasta ravintolaa trendialueella

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla