Uunissa paahdettujen mansikoiden rakenne muuttuu hillomaiseksi.
Uunissa paahdettujen mansikoiden rakenne muuttuu hillomaiseksi.

Jos osa mansikoista pääsi nuupahtamaan, tällä konstilla saat elvytettyä ne entistä ehommiksi!

Kollegani Riikka antoi mainion vinkin, joka on omiaan etenkin näin mansikkakauden keskiössä.

Joskus käy niin, etteivät marjat ole enää ihan priimakunnossa. Silloin mansikat voi paahtaa uunissa.

Lopputulos on todella hyvä! Mansikoiden rakenne muuttuu uunissa hillomaiseksi ja niihin tulee sellainen makeahko "paistetun" mansikan maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riikka neuvoi levittämään litran mansikoita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja ripottemaan niille 3/4 dl sokeria. Sitten marjoja paahdetaan 200-asteisessa uunissa 10 minuutin verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jäähdytetyillä uunimansikoilla saa makua vaikkapa jäätelöön tai lettuihin. Sekaan voi panna hyvin myös raparperia, joka saa niin ikään ihan uusia makuvivahteita pienen uunivierailun myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla