Uunissa paahdettujen mansikoiden rakenne muuttuu hillomaiseksi.
Uunissa paahdettujen mansikoiden rakenne muuttuu hillomaiseksi.

Jos osa mansikoista pääsi nuupahtamaan, tällä konstilla saat elvytettyä ne entistä ehommiksi!

Kollegani Riikka antoi mainion vinkin, joka on omiaan etenkin näin mansikkakauden keskiössä.

Joskus käy niin, etteivät marjat ole enää ihan priimakunnossa. Silloin mansikat voi paahtaa uunissa.

Lopputulos on todella hyvä! Mansikoiden rakenne muuttuu uunissa hillomaiseksi ja niihin tulee sellainen makeahko "paistetun" mansikan maku.

Riikka neuvoi levittämään litran mansikoita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja ripottemaan niille 3/4 dl sokeria. Sitten marjoja paahdetaan 200-asteisessa uunissa 10 minuutin verran.

Jäähdytetyillä uunimansikoilla saa makua vaikkapa jäätelöön tai lettuihin. Sekaan voi panna hyvin myös raparperia, joka saa niin ikään ihan uusia makuvivahteita pienen uunivierailun myötä.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.